Agenția Națională de Integritate: Fostul director al DSVSA Sibiu, Țichindelean Șerban Constantin, acuzat de conflict de interese, penal!

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind  posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către ȚICHINDELEAN ȘERBAN CONSTANTIN, fost director executiv în cadrul  Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu (D.S.V.S.A.).

Atât înainte, cât și după numirea lui ȚICHINDELEAN ȘERBAN CONSTANTIN în funcția de director executiv (deținută în perioada 25 mai 2009 – 30 septembrie 2014), D.S.V.S.A. Sibiu a încheiat patru contracte de servicii cu societatea comercială S.C. Cherry S.R.L. (în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat și administrator, și ai căror acționari sunt fiul și soția sa). În baza acestui contract, S.C. Cherry S.R.L. a obținut venituri în cuantum de 1.073.493,34 Lei (aproximativ 255.594 Euro).  

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către ȚICHINDELEAN ȘERBAN CONSTANTIN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1)  din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org