CONSOLIDAREA CERCETARII, DEZVOLTARII TEHNOLOGICE SI A INOVARII prin POR 2017-2020 IN REGIUNEA CENTRU

*Oportunitati de finantare pentru parcuri stiintifice si tehnologice prin ADR Centru

 

Azi, 10 martie 2017, s-au intalnit la sediul ADR Centru din Alba Iulia, potentialii solicitanti de finantare in cadrul Axei prioritare 1 a Programului Operational Regional 204-2020 – pentru pregatirea de investitii in promovarea transferului tehnologic. Acest eveniment a avut loc in contextul lansarii la nivelul Regiunii Centru, a apelului aferent scrisorilor de intentie pentru cei care intentioneaza sa aplice pentru finantare in cadrul Axei Prioritare 1, respectiv entitatile de inovare si transfer tehnologic si parcurile stiintifice si tehnologice.

Ca urmare a transmiterii de catre AM POR a variantei finale a metodologiei pentru completarea scrisorilor de intentie din partea potentialilor beneficiari ai Axei Prioritare 1 „Promovarea transferului tehnologic” a Programului Operational Regional 2014-2020, ADR Centru a lansat acest apel la nivel regional, in data de 02.03.2017. Pentru accesarea fondurilor nerambursabile disponibile la nivelul Regiunii Centru prin Axa 1 a POR 2014-2020, potentialii solicitanti sunt conditionati de depunerea scrisorii de intentie, transmisa inainte de depunerea unui proiect.

Potrivit unui comunicat oficial, circa 25 de persoane, reprezentanti ai parcurilor tehnologice si stiintifice, au participat azi la sesiunea de informare, in vederea primirii de informatii si clarificari privind metodologia de completare a scrisorii, care poate fi transmisa pana la data de 24 martie 2017, la adresa e-mail: office@adrcentru.ro/fax: 0258-818613. Discutii asupra metodologiei pentru completarea scrisorilor de intentie, prezentarea analizei regionale privind oferta de cercetare, inovare si servicii de transfer tehnologic, prezentarea analizei nevoilor IMM-urilor privind serviciile de cercetare, inovare si transfer tehnologic, precum si clarificarea contextului, au fost abordate  pe parcursul seminarului.

IMPORTANT: Pentru investitiile de promovare a transferului tehnologic, Regiunea Centru beneficiaza de o alocare financiara nerambursabila in valoare de 28,54 milioane euro (FEDR + buget de stat). Din buget se finanteaza crearea, modernizarea si extinderea entitatilor de inovare si transfer tehnologic, inclusiv dotarea cu echipamente a acestora (achizitionarea de bunuri, servicii si dotari independente in vederea cresterii capacitatii acesteia de a realiza servicii tehnologice specifice de calitate) si achizitionarea de servicii tehnologice specifice.

 

Pentru cei interesati, pe pagina de internet www.regio-adrcentru.ro, in cadrul sectiunii POR 2014-2020/ Prezentare program/ Axa 1 Promovarea transferului tehnologic, sunt disponibile documente suport necesare in completarea scrisorilor de intentie. Daca doriti sa aflati ce prioritati sunt deschise depunerii, ce finanteaza si pana cand se pot depune cereri de finantare, puteti consulta sectiunea Ghiduri deschide depunerii.

 

Detalii privind situatia proiectelor depuse pe POR 2014-2020 puteti obtine accesand link-ul: http://regio-adrcentru.ro/situatia-proiectelor-depuse-2/.

 

Pentru mai multe informatii, la sediul ADR Centru functioneaza un birou unde solicitantii pot fi asistati in mod gratuit, in clarificarea unor aspecte legate de completarea si pregatirea cererii de finantare. Datele de contact ale Biroului sunt: tel: 0258 403 121, Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12, Alba Iulia, e-mail: inforegio@adrcentru.ro.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org