,,Telemeaua de Sibiu” - Indicație Geografică Protejată, cu acte în regulă

Instituția Prefectului - Județul Sibiu, în colaborare cu Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, organizează, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, prezentarea Produsului “Telemea de Sibiu” – Indicație Geografică Protejată.


Autoritățile recunosc că evenimentul este unul extrem de important pentru crescătorii de ovine, producătorii agricoli din sectorul zootehnic și procesatorii de lactate din județul Sibiu. Acesta va avea loc începând cu ora 10.00, la sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu.
Și mai important este că documentația întocmită de Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu va fi depusă luni, 20 noiembrie, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru înregistrarea și protejarea denumirii ,,Telemea de Sibiu” - Indicație Geografică Protejată.
Scopul declart vizează sprijinirea activităţilor agricole şi de prelucrare, a sistemelor agricole asociate produselor de înaltă calitate, în baza îndeplinirii obiectivelor politicii destinate dezvoltării rurale.
DE PRECIZAT: În sistemele de calitate europene, ,,Indicație Geografică Protejată” (IGP) înseamnă produs originar dintr-un anumit loc, regiune sau ţară, care are o anumită calitate, reputaţie sau o altă caracteristică ce poate fi atribuită în principal originii geografice a produsului şi cel puţin una dintre etapele de producţie se desfăşoară în zona geografică delimitată. Pentru că DA, TELEMEAUA de SIBIU e mai mult decât o tradiție, e, deja o emblemă, rodul muncii ciobanilor din zona noastră.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org