O INȚIATIVĂ CARE MERITĂ SUȚINUTĂ: Parteneriat pentru Microregiunea Țara Făgărașului

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a participat luni, 25 februarie, la o întrunire în Municipiul Făgăraș, unde a fost prezentată Strategia de Dezvoltare Durabilă a Microregiunii Țara Făgărașului.

 

Demn de precizat, la dezbateri au fost prezenți primari din 10 localități sibiene, dar și din județul Brașov, alături de reprezentantul Consiliului Județean Brașov. Discuțiile s-au purtat în prezența Comisarului European pentru Politică Regională, Corina Crețu, care desfășoară o vizită în zonă.


Strategia microregiunii urmărește o armonizare, la nivelul teritoriului Țara Făgărașului, a politicilor economice, sociale, ecologice și culturale și a investițiilor atrase în zonă. Viziunea de dezvoltare, prezentată de managerul de proiect Mariana Câju, pune mare accent pe bio-economia verde și consumul responsabil, bunăstarea oamenilor fiind înțeleasă ca bunăstare și pentru natură și teritoriu, care valorifică atu-uri culturale precum obiectivele incluse în patrimoniul UNESCO fără a le periclita existența. Dintre exemplele de investiții prioritare nu lipsesc sistemele de alimentare cu apă, dar nici educația pe tot parcursul vieții.


“Am fost impresionată de viziunea acestei strategii, pe care o împărtășesc în mare măsură. Susținerea acestei strategii este așadar firească și ne va ajuta să atingem obiective și din Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Sibiu, pe care de altfel încercăm să o îmbunătățim. În perioada imediat următoare, ne vom alătura demersului  prin care cei prezenți la această întrunire vor cere Guvernului României includerea acestei strategii în strategia națională, demers absolut necesar obținerii unei finanțări europene pentru proiectele care vor pune în practică strategia”, a declarat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org