Polițist de NOTA 10: Nu s-a lăsat mituit cu 200 de lei și l-a denunțat pe cel care îi oferise bani la Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu

 

La data de 15.03.2017, lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant un bărbat de 37 de ani, după ce a încercat să mituiască un polițist cu suma de 200 lei.

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

În ziua de 11.03.2017, O.A. poliţist în cadrul I.G.P.R. – Biroul Judeţean Poliţie Transporturi Sibiu, Post Poliţie Transporturi Feroviare Copşa Mică, a sesizat D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu cu privire la faptul că, în urma unui control efectuat pe linia respectării legislaţiei privind achiziţia de materiale feroase şi neferoase pe raza localităţii Copşa Mică, numitul M.R. i-a promis remiterea unei sume de bani în scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv de a nu încheia procesul verbal de contravenţie şi de a nu confisca materialele fără documente de provenienţă.

Poliţistul, dând dovadă de integritate, a refuzat propunerea şi a formulat denunț la Serviciul Judeţean Anticorupţie, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

În data de 15.03.2017 cetăţeanul a fost prins în flagrant în momentul în care i-a remis poliţistului suma de 200 lei în scopul menţionat.

Prin ordonanţa din data de 15.03.2017 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul M.R. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prev de art. 290 alin. 1 Cod Penal.

La aceiaşi dată, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de suspectul M.R., ulterior fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul M.R.

Pe parcursul cercetărilor, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu şi a Brigăzii de Operaţiuni Speciale Alba Iulia din cadrul I.G.P.R”, se precizează într-un comunicat remis presei.

 

IMPORTANT: Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.        

 

 

Sursa foto: Cuvântul Libertăţii

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org