Cazul femeii decedate pe 28 decembrie la SCJU Sibiu, în atenția Consiliului Etic. Precizări din partea conducerii spitalului

 

Încă de acum două-trei-zile s-a vorbit mai cu seamă în mass-media centrală despre cazul unei femei care ar fi murit cu zile la Sibiu, după ce, postrivit spuselor rudelor, ar fi fost plimbată de la un spital la altul, fără să i se acorde atenția necesară de către personalul medical.

 

 

Potrivit news.ro, rudele unei femei de 39 de ani care a murit la Spitalul Judeţean Sibiu au declarat că femeia a mers la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului după ce s-a simţit foarte rău, dar că a fost ţinută pe hol fără să o consulte cineva.

Din această cauză, spun rudele, femeia a mers la Spitalul Militar, unde, de asemenea, ar fi fost ţinută pe hol timp de o oră, deşi vomita, informează news.ro.

După ce într-un final a fost consultată, femeia a fost trimisă cu o ambulanţă tot la Spitalul Judeţean, unde, din păcate, a decedat în aceeași seară. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu spuneau că pacienta a decis să părăsească UPU din cauza aglomeraţiei, “asumându-şi această hotărâre”, fără a se înregistra, şi că vor face verificări în acest caz.

Mai exact, femeia a ajuns pe 28 decembrie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu, având stări de vomă şi dureri de cap. Mama acesteia spune că, pentru că nu a consultat-o nimeni, lăsând-o să aştepte, a mers cu pacienta la Spitalul Militar, unde a fost consultată şi transportată înapoi la Spitalul Judeţean.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu declarau la acel moment că “este un caz regretabil”şi că “intenţionează” să declanşeze verificări în acest caz. Ei mai susţin că pacienta a decis să părăsească UPU din cauza aglomeraţiei, “asumându-şi această hotărâre”, fără a se înregistra (sursa: stirilepotv.ro).

 

PUNCT DE VEDERE OFICIAL AL SCJU, transmis miercuri, 10 ianuarie 2018:

„În urma vizualizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în data de 28 decembrie 2017, facem următoarele precizări cu privire la cazul pacientei C.M., aflat în atenția mass-media în ultimele zile.

Pacienta, însoțită de aparținătoare, s-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu la ora 15.58 și a părăsit unitatea la ora 16.05. În acest interval de timp, pacienta nu s-a înregistrat pentru a putea fi consultată. Imaginile dovedesc că pacienta și aparținătoarea au petrecut un timp extrem de scurt în cadrul UPU, unde se derula o activitate specifică, personalul răspunzând solicitărilor pacienților.

Pacienta a revenit la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu în aceeași zi, la ora 18.35, adusă de un echipaj SMURD de tip C1 de la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Militar. Personalul medical al UPU a acționat în mod profesionist și prompt, femeia intrând de urgență în sala de consultații. Conform fișei medicale, la ora 18.40 pacienta se afla deja în investigații. În jurul orei 19.00, pacienta a suferit un stop cardio-respirator. Personalul medical a încercat resuscitarea sa, făcând tot ceea ce a fost posibil pentru salvarea vieții pacientei dar, din păcate, la ora 22.00 a fost declarat decesul femeii.

Totodată, precizăm că acest caz este în atenția Consiliului Etic al Spitalului Clinic Județean de Urgenta Sibiu, care s-a autosesizat și va analiza circumstanțele evenimentului si eventualele încălcări ale principiilor morale sau deontologice în relaţia pacient - cadru medico-sanitar şi auxiliar din cadrul spitalului, prevăzute în legislaţia specifică”, se precizează în comunicatul remis de purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, dl Decebal Todăriță.

 

foto: arhiva

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org