LANȚUL... SLĂBICIUNILOR, varianta cu... dosare penale: 1 autoturism, 3 șoferi, 9 infracțiuni

 

În data de 22 februarie a.c., în jurul orei 15,10, în municipiul Sibiu, pe strada Ion Neculce, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru verificări un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 26 de ani.

 

În urma verificărilor s-a constatat că șoferul care era și proprietar al mașinii, nu deține permis de conducere, autoturismul este neînmatriculat, iar plăcuțele cu număr aplicate aparțin unui alt autoturism.

Drept urmare, pe numele sibianului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Aventura, însă, a... continuat: imediat după depistarea șoferului în trafic, acesta a încredințat autoturismul unui prieten, un sibian în vârstă de 22 de ani, despre care cunoștea faptul că nu deține permis de conducere. Acesta a aacceptat și s-a urcat la volan, dar... GHINION: în jurul orei 15,25, a fost oprit de către echipajul de polițiști tot... pe strada Ion Neculce.

Logic, și pe numele celui de-al doilea șofer s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

De asemenea, proprietarul mașinii s-a ales cu încă un o faptă penală, de această dată fiind vorba despre infracțiunea de încredințare a unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere. După constatarea acestor fapte, proprietarul mașinii a înlăturat de pe autoturism plăcuțele cu numărul fals.

Potrivit informațiilor tarnsmise de IPJ Sibiu, a treia persoană care s-a urcat la volanul autoturismului în cauză, oprită în jurul orei 15,40, pe aceeași stradă, este un sibian în vârstă de 25 de ani. Conform scenariului anterior, nici acest tânăr nu deține permis de conducere, pe numele său fiind întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

 

Sursa foto: Reporter NTV

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org