Acuzat că a condus un vehicul pe drumurile publice deși avea permisul suspendat, un bărbat a încercat să mituiască un polițist. Acum... riscă să fie arestat preventiv!

 

A crezut că poate... da bani unui... polițist ca să scape “basma curată” după ce a comis o infracțiune la regimul rutier. Acum poate să ajungă după gratii!!!

 

Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

„La data de 06.03.2018, organele de urmărire penală au fost sesizate prin denunţ cu privire la comiterea infracţiunii de dare de mită, prev. şi ped. de art. 290 alin. 1 Cod Penal.

 

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

 

În fapt s-a reţinut că, după ce anterior au fost demarate cercetări pentru comiterea unei infracţiuni rutiere, numitul SMA i-a remis agentului constatator al infracţiunii rutiere sumele de 300 euro şi 1400 lei, cu titlu de mită, pentru ca poliţistul, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu, să îl ajute în scopul înlăturării răspunderii penale ce urma a-i fi antrenată în dosarul penal întocmit cu privire la comiterea unei infracţiuni rutiere, sume ce au fost ulterior predate organelor de urmărire penală de către poliţistul denunţător.

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din data de 06.03.2018, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, prevăzută şi pedepesită de art. 290 alin. 1 Cod Penal, raportat la art. 6 alin. 1 din Legea nr.78/2000 iar prin ordonanţa din data de 02.05.2018 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul SMA cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută şi pedepesită de art.290 alin. 1 Cod Penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 08.05.2018, s-a dispus preluarea şi, ulterior, reunirea dosarului având ca obiect săvârşirea de către numitul SMA a infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care avea suspendată exercitarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice, prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. 2 Cod Penal.

Prin ordonanţa din data de 09.05.2018, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului SMA, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în forma asimilată a conducerii unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice, prevăzută şi pedepsită de art.335 alin. 2 Cod Penal şi respectiv dare de mită, prevăzută şi pedepsită de art.290 alin.1 Cod Penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal, urmând a se dispune punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de numitul SMA şi să se solicite judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, lucrători ai DGA – Direcţia Anchete – Centrul Operaţional 3 Cluj Napoca şi a lucrătorilor operativi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu”.

 

Precizare: Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.   

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org