CRIMĂ LA ȚICHINDEAL. Presupusul autor și victima, ciobani la o stână din zonă

 

14 mai: Zi fatală pentru un cioban de la o stână din județul Sibiu. A fost o ceartă, o bătaie și... din nefericire, totul s-a terminat tragic, moartea făcându-și loc violent.

 

Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele aspecte:

 

„La data de 14.05.2018, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de omor, prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin.1 Cod Penal.

 

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

În data de 14.05.2018, în jurul orei 16.00, a avut loc un conflict între V.P., în vârstă de 26 ani, născut în oraşul Agnita, județul Sibiu, domiciliat în comuna Alţâna, județul Sibiu şi victima G.M., în vârstă de 55 ani, născută în localitatea Leleasca, județul Olt, domiciliat în localitatea Ţichindeal, județul Sibiu, amândoi ciobani la o stână din zona „Budulăul Hulii”, satul Ţichindeal, comuna Nocrich, județul Sibiu, în cadrul căruia V.P. a început să îl lovească pe G.M. cu pumnii şi picioarele la nivelul capului şi al pieptului. Când proprietarul stânei, anunţat de unul dintre martorii oculari, a sosit la faţa locului, victima era întinsă pe spate şi respira greu, motiv pentru care a sunat la 112. Medicii sosiţi la faţa locului nu au putut efectua resuscitarea, constatându-se decesul lui G.M. în jurul orei 17.00.

Prin concluziile preliminare ale autopsiei, s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin aspirat sanguin pulmonar, consecutiv unui traumatism cranio-facial cu hemoragie subrahnoidiană şi fractură de piramidă nazală. Leziunile traumatice constatate la autopsie au fost produse prin lovire repetată cu corpuri dure, între acestea şi deces existând legătură de cauzalitate.

Prin ordonanţa din data de 14.04.2018, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de omor, prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. 1 Cod Penal, iar prin ordonanţa din data de 15.05.2018 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul V.P., cu privire la săvârşirea infracţiunii sus-menţionate.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 15.05.2018, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului V.P., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, (art. 188 alin. 1 Cod Penal), iar ulterior, prin ordonanţa din data de 15.05.2018, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului, urmând a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale”.

 

Precizare: Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu subliniază că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.        

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org