Fără permis sau/și morți de beți, mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale. Polițiștii sibieni au reținut în ultimele zile 31 de permise

În perioada 31 mai – 3 iunie a.c., polițiștii sibieni au intervenit la aproape 200 de evenimente și au aplicat nu mai puțin de 753 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 123.000 de lei, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

 

 

Pe linie rutieră, în aceeași perioadă, polițiștii sibieni au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației. Totodată, au reținut 31 de permise în vederea suspendării dreptului de a conduce și au aplicat 528 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

 

Infracțiuni la regimul rutier. Exemple:

La data de 31 mai a.c., îm jurul orei 14.20, în localitatea Gura Râului, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 69 de ani, aflat la volanul unui utilaj agricol având o îmbibație de peste 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 1 iunie a.c., în jurul orei 00.15, pe DJ 106G, în localitatea Dobârca, un localnic în vârstă de 20 de ani a fost depistat conducând un autoturism deși nu deține dreptul de a conduce.

Firește, tânărul s-a ales cu dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

10 minute mia târziu, pe DJ 106, în localitatea Brădeni, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 50 de ani, din județul Mureș.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere și se află sub influența alcoolului, având o îmbibație considerabilă, de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal de cercetare privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 04.00, în municipiul Sibiu, pe Calea Gușteriței, a fost identificat un alt șofer care conducea băut. Este vorba despre un sibian în vârstă de 44 de ani, al cărui rezultat pe aparatul etilotest a fost de peste 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și de această dată s-a întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orei 08.00, pe DN 1, la intrarea în municipiul Sibiu dinspre Șelimbăr, polițiștii rutieri au depistat un șofer aflat la volanul unei autoutilitare deși avea o îmbibație de peste 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele șoferului în vârstă de 46 de ani, din județul Olt, s-a întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org