O nouă victimă a metodei ACCIDENTUL în județul Sibiu; presupușii complici, prinși... în județul Constanța

 

Datorită colaborării între polițiștii sibieni și cei constănțeni, în dimineața zilei de 30 iunie a.c., au fost prinse și reținute două persoane bănuite de complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin deja celebra metodă ACCIDENTUL.

 

 

Cum s-a întâmplat?

a data de 30 iunie a.c., în jurul orei 00.30, o sibiancă în vârstă de 77 ani a primit un telefon din partea unui așa-zis avocat care i-a transmis să pregătească toți banii pe care îi are în casă și toate bunurile de valoare pentru a i le trimite nepotului care ar fi suferit un grav accident rutier și ar fi avut nevoie de foarte mulți bani pentru îngrijiri medicale.

 

Sub presiunea emoțiilor stârnite de asemenea vești, femeia a strâns 5.550 de lei, 170 de dolari și aproximativ 35 gr. de aur, pe care i le-a înmânat unui... taximetrist.

La scurt timp după plecarea taximetristului de la ușa apartamentului femeii, aceasta a realizat că a devenit victima unei înșelăciuni și a anunțat Poliția.

 

Imediat după primirea apelului pe 112, polițiștii sibieni au obținut toate informațiile necesare și au luat măsuri specifice în vederea prinderii autorilor.

Întrucât exista suspiciunea rezonabilă că presupușii autori se află în județul Constanța, au fost contactați polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Constanța, care, pe raza municipiului Constanța, au reușit identificarea și prinderea unui tânăr în vârstă de numai 17 ani și a unei femei în vârstă de 29 de ani, ambii din județul Constanța, bănuiți de complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

 

Potrivit informațiilor transmise de IPJ Sibiu, față de cei doi s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, iar la data de 01 iulie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a dispus aplicarea față de persoanele în cauză a măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor două persoane.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org