De la băutură, la cuțit și... CRIMĂ! Un bărbat a decedat astă-noapte la Spitalul municipal din Mediaș, având jugulara tăiată. A fost atacat de un vecin

Prim procuror Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice aspectele legate de o faptă ORIBILĂ. Este vorba de cazul unui bărbat care a decedat miercuri noapte la Spitalul din Mediaș, după ce un vecin i-a tăiat jugulara într-un scandal. Totul s-a întâmplat în plină stradă!

 

 

„La data de 12.07.2018, lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic Apel de Urgenţă 112 despre faptul că în data de 12.07.2018, în jurul orei 00.30, numitul B.I. a decedat în secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Mediaş ca urmare a unei agresiuni ce a fost exercitată asupra sa de către numitul P.S.

 

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

S-a reţinut că în data de 11.07.2018, în jurul orei 22.00, victima B.I. (în vârstă de 35 ani, născut în municipiul Târnăveni, județul Mureş, domiciliat în municpiul Mediaş, județul Sibiu) a consumat băuturi alcoolice în faţa imobilului din municipiul Mediaş în care domicilia, împreună cu mai mulţi vecini, printre care şi suspectul P.S. (în vârstă de 52 ani, născut și domiciliatîn Mediaş, județul Sibiu).

În jurul orelor 00.00, între suspectul P.S., în vârstă, şi victima B.I. s-a iscat un conflict spontan, cei doi provocându-se reciproc la bătaie, context în care, suspectul P.S. a scos un cuţit cu care a lovit victima în zona gâtului, secţionându-i vena jugulară, apoi i-a aplicat încă o lovitură cu cuţitul victimei în zona abdominală, provocându-i încă o plagă tăiată penetrantă, leziuni traumatice care au avut rol determinant în producerea decesului.

Prin concluziile preliminare ale autopsiei s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-circulatorii acute consecutive hemoragiei externe, urmare a două plăgi tăiate-înţepate, una cervicală cu secţiune de venă jugulară şi una abdominală penetrantă.

Prin ordonanţa din data de 12.07.2018, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de omor, prevăzută şi pededepsită de art. 188 alin. 1 Cod Penal, iar prin ordonanţa din aceiaşi dată s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul P.S. cu privire la săvârşirea infracţiunii sus-menţionate.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 12.07.2018, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului P.S., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. 1 Cod Penal, urmând a se emite ordonanţa de punere în mişcare a urmăririi penale şi a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale”, se precizează într-un comunicat oficial.

 

Precizare: Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.        

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org