Director General DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan, punct de vedere referitor la incidentul din data de 30.07.2018 de la CRRN Tălmaciu. S-a cerut anchetă internă în cadrul Centrului de Recuperare

 

În cursul zilei de luni, aa cum vă informam în articolele precedente, a avut loc un incident grav între două persoane la CRRN Tălmaciu, unitate subordonată DGASPEC Sibiu. Reamintim, în urma agresiunii, un bărbat s-a ales cu... smulgerea ambilor globi oculari și este internat în stare gravă la SCJU Sibiu.

 

Ca urmare a evenimentului petrecut în data de 30.07.2018 la CRRN Tălmaciu, Directorul General DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan comunicăm urmatoarele:

  • în jurul orelor 10-10:30, în incinta Pavilionului I (44 de locuri cazare bărbați) beneficiarul D.M în virstă de 21 de ani se afla în criză de agitație psiho-motorie, a rupt perdelele din spațiul comun și a încercat spargerea unui geam (acesta având o fixație cu spargerea geamurilor).
  • Personalul de serviciu a încercat liniștirea beneficiarului, însă acesta s-a smuls din mâna infirmierei, lovind-o și s-a năpustit asupra beneficiarului S.V, în vârstă de 32 de ani, scoțându-i ochii.
  • Evenimentul s-a produs foarte rapid, conform declarațiilor infirmierilor de serviciu și a asistentului medical
  • După acordarea primului ajutor de către asistentul medical de serviciu, a fost solicitat serviciul de urgență 112 sosind la fața locului prima ambulanță pentru transportarea rănitului S.V la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, iar a doua ambulanță împreună cu un echipaj de poliție, pentru transportarea beneficiarului D.M la Spitalul de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” Sibiu
  • În momentul de față ambii beneficiari sunt internați, victima la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, iar agresorul la Spitalul de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” Sibiu

 

Directorul general a solicitat ieri directorului CRRN Tălmaciu demararea unei anchete interne în cadrul centrului, întocmirea și transmiterea unui raport cu privire la cele petrecute. De asemenea, a dispus astăzi deplasarea unei echipe de specialiști a instituției în vederea evaluării stării de fapt, a respectării procedurilor și standardelor de calitate.

 

*Comisia internă a concluzionat următoarele :

Beneficiarul D.M., diagnosticat cu retard mintal ușor cu tulburări de comportament și elemente psihotice, reprezintă un pericol major atât pentru ceilalți beneficiari cât și pentru angajații centrului, aceștia din urmă fiind puși în imposibilitatea de a evita evenimentul mai sus relatat din cauza repeziciunii cu care a acționat bolnavul psihic.

Având în vedere că beneficiarul S.V., diagnosticat cu retard mintal profund cu tulburări majore de comportament (agresivitate, ingerare de obiecte-haine, iarbă, papers etc), precum și faptul că Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu nu este adaptat nevoilor actuale ale acestuia, comisia propune mutarea beneficiarului într-o instituție adaptată handicapului.

În ceea ce privește victima, după îmbunătățirea stării de sănătate a acestuia, directorul general va efectua demersurile necesare pentru identificarea unei soluții, care să corespundă cel mai bine nevoilor actuale ale victimei din perspectiva respectării drepturilor sale fundamentale, conform standardelor minime și prevederilor legale în materie.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org