AI NOȘTRI I-AU VENIT DE HAC! Metoda ACCIDENTUL – femeie urmărită la nivel național, prinsă și reținută... în municipiul Sibiu

La data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, pe raza municipiului Sibiu, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu au prins și reținut o femeie în vârstă de 24 de ani, bănuită de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, complicitate la infracțiunea de înșelăciune, respectiv complicitate la tentativa de înșelăciune: fapte săvârșite prin deja celebra metodă ACCIDENTUL.

 

 

În fapt, în seara zilei de 13 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, o sibiancă în vârstă de 70 de ani a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a prezentat a fi... medic și care i-a comunicat femeii că fiul acesteia a fost implicat într-un accident de circulație în urma căruia a suferit răni grave și are nevoie... de foarte mulți bani pentru investigații medicale. 

Banii, 5.000 de lei, urmau să fie preluați de la ușa apartamentului femeii de către ”asistenta” așa-zisului medic. Astfel, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, care desfășurau activități specifice pe raza municipiului Sibiu, au reușit prinderea femeii care urma să ridice banii. Este vorba de o tânără în vârstă de 24 de ani, din... județul Sălaj.

Potrivit precizărilor din partea purtătorului de cuvânt al IPJ Aibiu, Elena Welter, în cauză s-a deschis dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă la înșelăciune.

Totodată, din datele și informațiile deținute la nivelul SIC Sibiu, s-a stabilit că tânăra ar fi fost implicată în săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune prin metoda ACCIDENTUL, în municipiul Sibiu.

 

* Ca urmare, femeia a fost reținută 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, faptă înregistrată la data de 10.08.2018, complicitate la tentativă de înșelăciune, înregistrată la data de 17.08.2018, complicitate la tentativă de înșelăciune, înregistrată la data de 13.09.2018.

De asemenea, cu ocazia prinderii in flagrant s-a constatat ca persoana în cauză este urmarită la nivel național, pe numele său fiind emis mandat de executare a pedepsei cu închisoare de către Judecătoria Constanța: 4 ani inchisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

 

***În acest context, polițiștii le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.

 

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

 

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

 

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org