Precizări de la IPJ în cazul bărbatului atacat de câine la Șelimbăr. Animalul este încadrat în categoria a II-a de câini periculoși. I-a fost identificat proprietarul!

 

Vești de la IPJ Sibiu, referitoare la incidentul produs în seara zilei de 17 noiembrie a.c., pe raza localității Șelimbăr, când un câine nesupravegheat a atacat și a rănit un bărbat în vârstă de 59 de ani.

Polițiștii fac următoarele precizări: La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar de cercetare penală in-rem, conform art. 12 din O.U.G. nr. 55/2002, privind săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc.

Fapta se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Proprietarul animalului în cauză a fost identificat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Șelimbăr, iar câinele este încadrat în categoria a II-a de câini periculoși, conform prevederilor aceleiași ordonanțe (câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor).

Știrea inițială: http://www.sibiunews.net/articole/21-special/20488-un-barbat-a-ajuns-la-spital-dupa-ce-a-a-fost-atacat-de-un-caine-in-selimbar.html

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org