„FOC DE ARTIFICII”: Poliția în acțiune! La sărbătorile din iarna trecută, polițiștii sibieni au confiscat peste 874 kg de articole pirotehnice

Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii acționează pe linia prevenirii, identificării și combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice atât de către persoanele fizice, cât și de către persoanele juridice.

 

 

În verderea realizării acestui scop și îndeplinirii obiectivelor propuse pe această linie, în perioada 19 noiembrie 2018- 07 ianuarie 2019, la nivel național și, implicit, la nivelul I.P.J. Sibiu, se va derula acțiunea „FOC DE ARTIFICII”.

 

 

Deşi majoritatea societăţilor comerciale respectă prevederile legale în domeniu, experiența anilor anteriori a demonstrat faptul că există, încă, şi societăţi sau persoane fizice care eludează legea, comercializând către populaţie şi terţi intermediari, articole pirotehnice interzise publicului larg, dar și viceversa, persoane fizice care achiziționează articole pirotehnice despre care au cunoștință că sunt interzise publicului larg.

 

ATENȚIE! Articolele pirotehnice constituie mărfuri periculoase, motiv pentru care transportul, depozitarea și, mai ales, folosirea acestora, necesită o atenție deosebită.

Astfel, cu sprijinul și îndrumarea polițiștilor din cadrul S.A.E.S.P., în această perioadă se va acționa cu precădere în zona complexelor comerciale, a piețelor, târgurilor și a altor locuri de comercializare identificate, în vederea efectuării de verificări privind legalitatea operațiunilor de deținere și comercializare către populație a artricolelor pirotehnice.

 

Potrivit IPJ Sibiu, până la această dată, la nivelul judeţului Sibiu sunt înregistrate 14 persoane juridice autorizate pentru deţinere, transport, folosire şi comercializare de articole pirotehnice (4 în municipiul Sibiu, 6 în municipiu Mediaş, 1 în orașul Ocna Sibiului, 1 în orașul Avrig şi 2 în comuna Șelimbăr). Nu sunt înregistrate persoane juridice autorizate pentru import de articole pirotehnice și nici depozite de articole pirotehnice.

Conform datelor existente în evidențele I.P.J. Sibiu, în perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018 au fost întocmite 18 dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995R privind regimul materiilor explozive. Concret, au fost cercetate 26 de persoane și au fost retrase 3 autorizații pentru deținere, transport și comercializare articole pirotehnice din categoria F1 și indisponibilizată, în vederea confiscării, cantitatea de 874,6 kg de articole pirotehnice din categoria celor interzise la comercializare publicului larg.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org