În ultimele 6 zile, poliţiştii sibieni au reținut 35 de permise de conducere și au aplicat 352 de sancțiuni contravenționale. Printre cei care au încălcat legea se află şi un puşti de 15 ani, băut la volan!

 

În perioada 21 – 26 decembrie a.c., polițiștii rutieri au constatat... numai 10 infracțiuni la regimul circulației. În schimb, au reținut 35 de permise de conducere și au aplicat 352 de sancțiuni contravenționale în valoare de 125.000 de lei.

 

Exemple:

La data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 21.00, în municipiul Mediaș, un minor în vârstă de... 15 ani a sustras cheile autoturismului deținut de părinți, s-a urcat la volan și a luat-o pe strada Podului unde, pe fondul vitezei neadaptate, a derapat și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar pe aceeași direcție.

Din fericire, în urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

La testarea alcoolscopică a minorului, s-a constatat că acesta se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 12.30, pe strada Avram Iancu din orașul Agnita, polițiștii rutieri au oprit pentru control un ansamblu de autovehicule format din autoturism cu masa totală maximă autorizată de 2760 kg și remorcă cu masa totală maximă autorizată de 3000 kg, ansamblu condus de către un medieșean în vârstă de 33 de ani.

Întrucât masa totală maximă autorizată a ansamblului rutier nu corespunde categoriei permisului deținut de către medieșean, în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

 

La data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 05.00, pe raza localității Moșna, polițiștii au verificat alcoolscopic un localnic în vârstă de 25 de ani, aflat la volanul autoturismului pe strada Principală. Întrucât rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

În aceeaşi zi, în jurul orei 06,20, pe strada Stadionului din municipiul Mediaș, între două grupuri restrânse de persoane a izbucnit un conflict spontan generat de nemulțumirea a trei bărbați față de faptul că doi tineri au ocupat un autoturism TAXI pe care cei trei îl comandaseră.

În timpul conflictului, unul dintre cei trei bărbați, medieșean în vârstă de 30 de ani, a încercat să tragă din autoturism o altă persoană, moment în care șoferul a pus mașina în mișcare, accidentându-l ușor. Taximetristul nu a oprit, continuându-și deplasarea. Acesta a fost identificat după câteva ore: are vârsta de 62 de ani și este din localitatea Dârlos.

Medieșeanul în vârstă de 30 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, fără a necesita, însă, internarea. De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a prezentat o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele conducătorului auto s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului producerii accidentului, iar polițiștii medieșeni continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în conflict, în vederea aplicării măsurilor legale în consecință.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org