În 2018, în urma controalelor de la ITM Sibiu, 127 de minori au fost depistați lucrând pentru diverși angajatori din județul Sibiu. Unul dintre ei, dat pe mâna Poliției

 

În trimestrul IV al anului 2018, inspectorii de muncă din cadrul compartimentelor control relaţii de muncă și muncă nedeclarată nedeclarată au efectuat 411 controale privind verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale privind registrul general de evidență a salariaților.

În acest context, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale pentru 25 de angajatori, din care 44 de avertismente și 2 amenzi în valoare de 8000 lei. Totodată, s-au dispus 60 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Pe parcursul întregului an, inspectorii de muncă din cadrul compartimentelor control relaţii de muncă și muncă nedeclarată au efectuat 1839 controale privind verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale privind registrul general de evidență al salariaților. Au fost sancționați 163 de angajatori cu un număr de 158 sancțiuni din care 7 amenzi în valoare de 30.000 lei și 150 de avertismente; au fost dispuse, în total, 400 de măsuri de remediere a deficiențelor.

În cadrul Campaniei Naționale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, inspectorii de muncă din cadrul compartimentelor control relaţii de muncă și muncă nedeclarată (ITM Sibiu), au efectuat un număr de 479 controale; cu această ocazie, au fost depistaţi 32 de tineri sub 18 ani.

Cumulat pe 9 luni ale anului 2018, inspectorii de muncă din compartimentele specializate au efectuat 1507 controale, ocazie cu care au fost depistaţi 95 de tineri sub 18 ani. În intervalul menționat, a fost identificat un angajator care nu respecta prevederile legale referitoare la regimul de muncă a minorilor. În acest caz, a fost înaintată o informare în vederea cercetării către Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, Servicul de Investigare a Criminalității Economice Sibiu.

 

sursa foto: ziare.com

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org