SLIMNIC: Au furat tuburi de orgă, iar polițiștii le… „cântă” dosar penal pentru FURT CALIFICAT. Orga a fost realizată cu sprijinul împărătesei Maria Teresa

În urmă cu câteva zile, din păcate, Biserica Fortificată din Slimnic a căzut prădă hoților.

Or fi știut sau nu aceștia ce comoară le-a picat în mâini?! Și asta pentru că au dispărut mai multe tuburi ale orgii, obiect cu valoare istorică și artistică deosebită.

 

Potrivit unor surse neoficiale, prejudiciul creat s-ar apriopia de suma de 10.000 de euro.

Reprezentanții bisericii au făcut plângere luni, imediat ce au descoperit că tuburile lipsesc. Se bănuiește cu obiectele au fost sustrase în ultimele zile ale lunii iunie.

Preotul a fost cel care a sesizat autoritățile.

Plângerea depusă face obiectul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor și aplicării măsurilor legale în consecință”, a transmis Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Biserica a fost construită în a doua jumătate a sec. al XIV-lea. Corul are o boltă în rețea cu nervuri, ferestre ogivale cu muluri cu 3 și 4 lobi, iar portalurile din S și V au ancadramente profilate. În jurul anului 1500, tavanul din grinzi a sălii bisericii este înlocuit cu o boltă pe nervuri aparținând goticului târziu. Altarul baroc este datat 1773. Tabloul median este opera pictorului medieșan Valepagi. 

Orga (datată 1733) bisericii din Slimnic a fost construită la Sibiu, în atelierul lui Johannes Hann, cu sprijinul împărătesei Maria Teresa, al cărei portret îl putem vedea într-un medalion din partea laterală.   (sursa: travelinghawk.me )

Foto: travelinghawk.me

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org