„NU VĂ BATEȚI JOC DE ROMÂNIA!” IOHANNIS, ÎN PARLAMENT: „Cică aș dori răsturnarea Guvernului. NU. FALS! Ați câștigat, acum guvernați!”

M-aș fi adresat și Guvernului, dar el este ocupat. Dar nu-i bai: la ei am fost deja.

Sunteți un nou parlament și mă bucur că ați avut răbdarea să mă așteptați. Vă doresc succes și un mandat plin de realizări.

Aș fi vrut azi, în condiții normale, să vă vorbesc despre lucruri importante pentru România, despre centenarul din 2018, când se împlinesc 100 de ani de când s-a înființat statul român modern, despre proiectul de țară...

Ne dorim o Românie puternică și prosperă cu toții, ne drim ca României să-i meargă mai bine, dar suntem în plină criză.

Nașiunea este în alertă. E vie, e atentă și e foarte nemulțumită.

O importantă cercetare sociologică realizată zilele acestea arată că 80% dintre români cred că România merge într-o direcție greșită. Cum s-a ajuns aici?! La numai o lună după alegeri...

În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie. Dar, după aceea, o ciudată strategie de tip kamikaze a intrat în coliziune cu o importantă parte a societății românești.

Pohta ce-ați pohtit... grija ce-ați avut... Grija primă a fost să vă ocupați de dosarele penalilor. Românii sunt indignați și revoltați.  Asta-i situația. Unii sunt mulțumiți, alții sunt nemulțumiți. Ce facem, dragilor?!

Care e marja de manevră pentru a ieși din impas?

Retragerea Ordonanței și demisia... chiunuită a unui ministru e prea puțin. Alegaerile anticipate, în această fază, sunt prea mult.

Președinții celor două camere încearcă să acrediteze, în spațiul public, ideea că eu nu aș digera rezultatul votului. Cică aș dori să răstorn acest guvern legitim. NU! FALS! Ați câștigat, acum guvernați și legiferați! Dar nu oricum!

România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordine de la partid. România are nevoie de un guvern care guvernează transparent, la lumina zilei. Legiferați pentru România! Dați legi bune pentru România! Conduceți responsabil! Sunt mari așteptări din partea societății. Ceea ce ați promis, faceți! E nevoie de o guvernare și legiferare transparente, predictibile, sustenabile. NU VĂ BATEȚI JOC DE ROMÂNIA!

Nu puneți România în dificultate!

Sunt așteptari mari din partea partenerilor externi!

Dacă PSD nu rezolvă această situație urgent, voi convoca consultări la Palatul Cotroceni să vedem care sunt soluțiile.

Democrația trebuie revigorată. Democrația nu e niciodată de la sine înseși. Pentru multă democrație e nevoie de multă educație.

 

Aceasta este sinteza declarațiilor făcute la ora 12 în Parlament de către președintele Klaus Iohannis. În absența premierului Grindeanu și a Guvernului, care, se pare nu ar fi primit invitație.

 

 

foto: Memorandum

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org