ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT: Președintele Klaus Iohannis și Majestatea Sa regele abdullah al II-lea al Iordaniei

Marți, 25 septembrie, a avut loc în SUA, Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, în marja celei de-a 73-a reuniuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite -25 Septembrie 2018.

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut o întrevedere bilaterală cu Regele Regatului Hașemit al Iordaniei, Majestatea Sa Abdullah al II-lea.

Cu prilejul acestui dialog, Președintele Klaus Iohannis a subliniat rolul deosebit pe care Iordania îl are în regiune, apreciind politica externă echilibrată a Iordaniei și eforturile acesteia de a promova stabilitatea regională într-un mediu turbulent și complex.

Preşedintele României şi Regele Iordaniei au apreciat caracterul excelent al relațiilor bilaterale la nivel politic, întrevederea fiind un bun prilej pentru a discuta despre modalitățile concrete de aprofundare a relațiilor bilaterale, cu accent pe dimensiunea economică, dorință manifestată de ambii înalţi oficiali.

Astfel, Președintele Klaus Iohannis a evocat potențialul crescut de colaborare în acest domeniu. În acest sens, s-a discutat organizarea celei de-a doua ediții a Forumului Economic româno-iordanian în 2019, la București. De asemenea, cei doi șefi de stat au apreciat cooperarea deosebită existentă deja în domeniul medical și al educației, precum și potențialul de dezvoltare al acesteia.

Regele Iordaniei a exprimat aprecierea sa față de comunitatea de români din regat, precum și contribuția acesteia la dezvoltarea societății iordaniene, după cum se precizează într-un comunicat publicat de site-ul Administrației Prezidențiale.

Cei doi șefi de stat au abordat și temele actuale de pe agenda ONU și internațională și au evidențiat necesitatea întăririi cooperării atât în plan regional, cât și global, printr-un răspuns coordonat și cuprinzător, în vederea gestionării mai eficiente a provocărilor regionale de securitate.

Totodată, cei doi înalți oficiali au discutat despre oportunitățile pe care le prezintă exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, Președintele Klaus Iohannis subliniind disponibilitatea țării noastre de a acționa în această calitate pentru consolidarea relației dintre UE și Iordania.

Cu ocazia întrevederii, Președintele României a reiterat invitația adresată Regelui Iordaniei de a face o vizită în țara noastră anul viitor, invitație a cărei acceptare a fost reconfirmată cu plăcere și interes de către Majestatea Sa, conform sursei citate.

 

Foto: presidency.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org