Foștii Președinți din Europa de Est au ținut o Prelegere cu tema: Aspirând la Reunificarea Pașnică în Peninsula Coreeană și la Pacea Globală. Mesajele foștilor președinți ai Croației și României, oferite cetățenilor din Coreea de Sud

 

Așteptările privind obținerea păcii în peninsula coreeană au crescut, potrivit veștilor conform cărora, cei doi lideri din Peninsula Coreeaană au încheiat cu succes cel de-al treilea summit inter-coreean de la Pyeongyang.

Pentru a susține dorința de mare impact politic dar și afectiv, a Coreei, la Seul, prelegeri speciale despre pace în peninsula coreeană, precum și în întreaga lume au fost ținute de foștii președinți ai Europei de Est la în cadrul recentului eveniment organizat la mijlocul lunii septembrie (Summit-ului Mondial de Pace 2018 HWPL ) .

 

Pentru această prelegere specială, fostul Președinte al Croației, Excelența Sa Ivo Josipovi și fostul Președinte al României, Excelența Sa Emil Constantinescu care au experimentat primii pași în regimul democrației, după o perioadă istorică mai puțin sau deloc favorabilă și, de asemenea comunismul, au urcat și au vorbit pe scenă în fața a 2.000 de cetățeni coreeni. 

Cu titlul „Drumul către pace în Peninsula Coreeană”, cel de-al treilea președinte al Croației, Excelența Sa, Ivo Josipovi a susținut o prelegere pe data de 16 septembrie care se axa pe rolul schimbului de cultură pentru a împlini visul reconcilierii Coreei.

Potrivit celor declarate, Croația este o țară care a experimentat masacrul naziștilor în perioada celui de-al Doilea Război Mondial și, demn de neuitat ar fi, în acest context, că în perioada respectivă, muzica a fost folosită ca și instrument pentru propaganda nazistă, dar a fost și o metodă pentru crearea și susținerea protestelor. Excelența Sa Ivo Josipovi

a explicat rolul și puterea culturii în eforturile pentru obținerea păcii în peninsula divizată prin introducerea istoriei fostei Iugoslavii.

 

„Cred că muzica, în special muzica folk care are aceleași rădăcini, este un instrument folostit pentru a împărtăși același sentiment din ambele părți ale graniței. Sunt foarte mulți susținători ai reunificării celor două Coreei din America, China, Japonia etc. Dar este crucial faprul ca ei, cei doi lideri al ambelor părți, să vorbească față în față. Prin cooperarea schimbului de cultură cum ar fi muzica și sportul, trebuie ca oamenii să se înțeleagă unul pe celălalt și să își accepte diferențele.”

Ivo Josipovi a insistat, totodată, asupra rolului liderilor politici în încetarea conflictelor existente în lume, invocând cazurile din trecut prin tratatul semnat de Croația, Serbia și Bosnia și Herțegovina. Mai ales în legătură cu stabilirea unei forme juridice cu character obligatoriu a legii internaționale pentru pace, „Prezentarea Declarației de Pace și Încetarea Războiului (DPCW) la Națiunile Unite ca și o rezoluție, prin intenția noastră de a crea pacea în lume, este inedit și important”, a adăugat acesta,

 

Urmând prelegerea pentru pace a fostului președinte al Croației, a avut loc pe data de 20 septembrie „Prelegere- Concert pentru Unificarea Pașnică în Peninsula Coreeană”, în rol principal fiind cel de-al treilea președinte al României, Excelența Sa, Emil Constantinescu.

 

Evenimentul a dorit să promoveze conștientizarea cetățenilor pentru a aduce pacea în națiune ți între națiuni, și să sugereze metode de îndrumare a procesului de pace inter-coreean, Înaintea prelegerii, tinerii coreeni au prezentat audienței incluzând liderilor din Europa, politicienilor, presei, organizațiilor de femei și de tineri si de asemenea cetățenilor coreeni un dans traditional coreean.

 

Excelența Sa, Emil Constantinescu, lectorul-coordonator al evenimentului, și-a început mesajul, emoționant, cu amintirea vieții sub tiranie. „Cel de-al Doilea Război Mondial a cauzat moartea a peste 25 de milioane de soldați și peste 73 de milioane de civili și, de asemenea, a cauzat o pierdere enormă a economiei și de asemenea distrugerea moștenirii culturale globale. Atrocitățile celor două războaie în prima parte a secolului 20 a dovedit faptul că este insufficient de înțeles faptul că pacea nu poate fi întărită doar prin gestionarea conflictelor înghețate.”

 

Prin titlul „Sugestie pentru reunificarea pașnică în peninsula coreeană pe baza experinențelor de-a lungul istoriei din Europa de Est”, Emil Constantinescu a amintit de puterea oamenilor care au luptat pentru libertate și a menționat: „Incredibila lipsă de frică și solidaritatea oamenilor l-a făcut pe dictator să plece și libertatea a fost obținută. Într-unul din momentele luminoase ale istoriei, oamenii erau dispuși să moară pentru idealurile de libertate și democrație. Răspunsul privind viitorul libertății și democrației este alegerea fiecărei generații și, în cele din urmă, a fiecăruia dintre noi ."

Fostul președinte al României și-a încheiat prelegerea precizând faptul că reunificarea pașnică a Peninsulei Coreene este posibilă și pentru a împlini acest lucru, toți oamenii de la lideri și politicieni până la tineri trebuie să aibe conștiința pentru obținerea păcii.

. Acest eveniment, organizat de Grupul Internațional al Tinerilor pentru Pace (IPYG), a fost co-organizat de către Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL)- care îl are la conducere pe domnul Emil Constantinescu, și YIRUM ART.

 

La finalul evenimentului, un Memorandum de Înțelegere, document ce promite cooperarea în continuare pentru pace în peninsula coreeană și în lume, a fost semnat de ISACCL, unde Excelența Sa, Emil Constantinescu este președintele organizației și HWPL, un ONG de pace internațional la care este afiliat IPYG.

 

Președintele HWPL Man Hee Lee a transmis, la rândul său, un mesaj de felicitare audineței spunând: „În Războiul Coreean, 4 milioane de coreeni au murit. Atunci ar trebui să ne mai omorâm unii pe alții? Cei doi lideri se țin de mână pentru a obține reunificarea pașnică pentru oamenii din peninsulă.”

. „Îmi exprim recunoștința pentru cei doi foști președinți care au oferit prelegeri bune pentru cetățenii din Coreea, cu o mare grijă și susținere. Acum, toți oamenii din toate nivelele societății pot să devină mesageri ai păcii pentru a aduce pacea cu un pas mai aproape de noi”, a precizat Președintele Lee.

Cei doi lideri ei Europei de Est au vizitat Coreea pentru a participa la cel de-al Patrulea Summit WARP organizat de către HWPL (Cultura Cerească, Pacea Mondială, Restaurarea Luminii), înregistată la ONU ECOSOC și ONU DPI.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org