Liderii Naționali Din Europa de Est Caută Măsuri de COOPERARE pentru Consolidarea Păcii, în Asociere cu un ONG Internațional din Coreea de Sud

În continuarea evenimentelor cu impact major petrecute în Peninsula Coreeană la Summit-ul dedicat reunificării Peninsulei, dar și PĂCII MONDILAE (despre care v-am informat în acrticole recente), pe 16 septembrie, o discuție pe tema păcii, în căutarea soluției fundamentale pentru a pune capăt războiului, a fost găzduită de un ONG afiliat ONU, Cultura Cerului, Lumea Mondială, Restabilirea Luminii (HWPL) din Goseong, Coreea de Sud.

 

 

"Goseong Peace Talk", eveniment organizat în comun cu Centrul Internațional pentru Studii și Consensuri Practice Marea Neagră-Marea Baltică (Centrul BBS), a căutat mijloace de colaborare pentru implementarea proiectului de pace sugerat de Centrul BBS și stabilirea legii internaționale pentru pace pe baza DPCW.

Subiectele discuțiilor au vizat, astfel, rolurile și responsabilitățile liderilor globali pentru încetarea războiului. Iată, însă, concret, ce au conținut dezbaterile: Soluția fundamentală pentru încetarea războiului; Măsuri de cooperare pentru dezvoltarea DPCW într-un document obligatoriu din punct de vedere juridic; Măsuri de cooperare pentru realizarea procesului de unificare pașnică a Peninsulei Coreene; Colaborarea HWPL pentru "Proiectul World Peace Order" al Centrului BBS.

În ceea ce privește tema principală a reuniunii, Declarația Păcii și Încetarea Războiului (DPCW), dl Pravin H. Parekh, Președinte al Confederației BAR-ului Indian, a subliniat principiile DPCW și valoarea acesteia.

"DPCW reafirmă principiul egalității suveranității naționale și încurajează statul să promoveze pacea internațională, în consultare cu alte țări, pe premisa respectului reciproc, a drepturilor egale și drepturilor de autodeterminare ale tuturor oamenilor. De asemenea, se menționează toate elementele care pot provoca războaie și conflicte și încearcă să împiedice evoluția lor. Pe baza acestei declarații, HWPL face o adevărată activitate în numele păcii pace cu familia celor care doresc PACEA. "

Discuțiile s-au încheiat cu prezentarea Acordului "Goseong" și a Memorandumului de înțelegere între HWPL și Centrul BBS pentru a-și promova eforturile de colaborare pentru consolidarea păcii mondiale, precum și în Peninsula Coreeană.

Acordul "Goseong" a fost redactat în conformitate cu acțiunea comună de prezentare a DPCW la ONU pentru adoptarea acesteia, pentru sprijinirea reunificării pașnice a celor două Corei și pentru formarea unei relații durabile pentru realizarea păcii mondiale.

 

În acest context, Excelența Sa. Viktor Iușcenko, fostul președinte al Ucrainei, a declarat: "Dacă o țară este atacată, nimeni nu este sigur, pentru că suntem una. Cea despre care vom vorbi este solidaritatea. Trebuie să obținem semnăturile a un milion de oameni, pentru ca toți aceștia să-și afirme solidaritatea. Cred că președintele Lee de la HWPL face o lucrare de anvergură pentru a obține sprijinul din partea multor oameni din diferite țări. Noi devenim una. Lucrul pe care îl facem are ca... motor modul în care ne unim".

 

Totodată, membrii Centrului BBS, care și-au exprimat regretul față de divizarea Peninsulei Coreene cauzată de Războiul Rece, au avut o discuție profundă cu privire la modalitățile de a suport și cooperare pentru a pune capăt diviziunii de zeci de ani a peninsulei.

 

Țările din regiunea Mării Negre care au experimentat războiul rece de pe timpul celui de-al doilea Război Mondial și-au continuat eforturile pentru libertatea poporului, democrația și autodeterminarea. Acordurile "Belavezha" din decembrie 1991 au desființat practic Uniunea Sovietică, cu toată istoria sa de 69 de ani și au pus temelia democrației din Europa de Est a zilei de azi.

 

Majoritatea Membrilor Centrului BBS, inclusiv doamna Iryna Vereshchuk, Excelența Sa. Gennady Burbulis, Excelența Sa Viktor Iuscenko, Excelența Sa Stanislaw Shushkevich, Onor. Emil Constantinescu și Excelența Sa Petru Lucinschi, au participat la aceste discuții ample și profunde pentru pace; ei au fost conducătorii Europei de Est care au condus "Acordurile Belavezha".

 

Subliniind responsabilitățile liderilor globali de a lucra împreună pentru pace în conformitate cu promisiunea acordului de pace, președintele Man Hee Lee- Președintele HWPL a spus: "Sper că această discuție va crea un viitor nou și va forma o lume pașnică. Știm că toată lumea vrea pacea și încetarea războiului. Nu am văzut pe nimeni care vrea războaie. Când vom realiza pacea, generațiile noastre viitoare își vor întotdeauna despre aceasta ".

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org