Conferința pentru Cooperare Globală pentru Realizarea Păcii și Încetarea Războiului. „Acum se pare că lumea spune bun venit unei ere a păcii”. „Să formăm populația de 7,6 miliarde de oameni ca cetățeni ai păcii".

 

La mijlocul lunii trecute, 17 septembrie, HWPL, ONG de pace internațional, înregistrat în ECOSOC ONU și DPI ONU, a deschis prima zi a HWPL Summit-ului de Pace 2018 din Incheon, Coreea de Sud, în prezența a aproximativ 600 de reprezentanți sociali din diverse părți ale lumii.

 

În sesiunea plenară pentru summit-ul de pace de trei zile, "2018 Conferința pentru Implementarea Declarației de Pace și Încetarea Războiului" (DPCW), HWPL a prezentat raportul anual al inițiativelor sale de pace, inclusiv adoptarea legii internaționale pentru pace , abordarea pașnică a unirii celor două Corei și dezvoltarea culturii păcii prin educația păcii.

 

Bazându-se pe experiențele sale legate de relațiile internaționale fluctuante din Europa de Est, Excelența Sa. Stjepan Mesi, fost președinte al Croației, și-a exprimat sprijinul față de DPCW și reunificarea Peninsulei Coreene, spunând: "Rolul HWPL este important mai mult ca niciodată. Voința politică de normalizare există de ambele părți ale celor două Corei. Este timpul să începem procesul de reunificare coreeană și de instaurare a păcii. Acum, HWPL poate găsi o substanță nouă și poate deschide noi procese. Aș recomanda în mod deosebit ca Adunarea Generală a ONU să propună moțiunea de a include mesajul HWPL pentru pace pe agenda sa cel puțin o dată pe an ".

 

DPCW, care a fost elaborată de experții în drept internațional ca o măsură pentru a preveni în mod fundamental conflictele armate și pentru a instaura o pace durabilă bazată pe valoarea dreptului internațional, a fost introdusă liderilor și societăților civile globale, deoarece a extins sprijinul pentru adoptarea ONU.

 

În cadrul acestei sesiuni, a fost introdusă declarația de solidaritate națională, o declarație în acord cu privire la sprijinul DPCW la nivel național, precum și cazurile acordului recent din partea eSwatini, Seychelles, Comoros și Parlamentul Panafrican ( PAP).

 

H.E Mohamed El-Amine Souef, Ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale în Comore, a declarat, la rândul său: "Comorile au stabilit politicile mondiale de pace pentru a realiza până în 2030 pentru generațiile viitoare. Pentru a atinge acest obiectiv, Comorele proclamă Declarația națională pentru promovarea DPCW. Trebuie să creăm mai multe cazuri și exemple ca elemente integrale ale construirii păcii, realizând măsuri comune pe acest traseu. Recunoașterea DPCW și exprimarea sprijinului sub forma declarației naționale sunt sarcinile pe care un stat membru le poate lua în promovarea coexistenței și soluționării conflictelor armate, precum și susținerea parteneriatului colaborativ în promovarea înțelegerii reciproce între statele membre ".

 

În discursul de încheiere, președintele Man Hee Lee de la HWPL a spus: "Cred că tot ceea ce intenționăm să realizăm pentru pace va fi finalizat în colaborare cu voi și toate cunoștințele, înțelepciunea și abilitățile Dumneavoastră. Fiecare își dorește încetarea războiului și apelează la DPCW. Acum se pare că lumea spune bun venit unei ere a păcii".

 

Sesiunea sa încheiat cu anunțul "Rezoluția în sprijinul HWPL Summit-ului Mondial pentru Pace din 2018", care abordează cooperarea pentru construirea unei lumi pașnice care depășește barierele națiunii, etniei, religiei și culturii.

 

Demn de apreciat, înaintea sesiunii plenare, s-au organizat două sesiuni sectoriale intitulate "Conferința Globală pentru Adoptarea DPCW de către ONU" și "Forumul pentru Dezvoltarea Eeducației Păcii pentru Progresul Global" pentru a elabora o metodă practică de creștere a posibilității de stabilire a păcii atât la nivel național, cât și nivel internațional.

 

La Conferința Globală pentru Adoptarea DPCW de către ONU, rolul diferiților actori, inclusiv politicieni, societățile civile, femeile, tineretul și mass-media, au fost menționați pentru a dezvolta DPCW într-o formă obligatorie din punct de vedere juridic.

 

  1. Samuel Sam Sumana, fostul vicepreședinte al Republicii Sierra Leone, a făcut apel în special la responsabilitatea liderilor mondiali de a extinde sprijinul pentru DPCW la nivel național. "O abordare de jos în sus trebuie utilizată pentru a face ca statele și cetățenii lor să abordeze, să posede și să conducă procesul. Un grup de oameni angajați pentru pacea și securitatea globală trebuie să fie mobilizați pentru a angaja constructiv statele membre pentru a se asigura că această declarație este adoptată de Organizația Națiunilor Unite. Cu toate acestea, esența acestei declarații nu ar trebui să se limiteze la adoptarea ei de către ONU, ci mai degrabă pentru a ajuta la transformarea mentalităților și pentru a schimba conversațiile și narațiunile în jurul păcii și securității globale ".

 

Ca parte a căutării unor modalități de soluționare a conflictelor în domenii nepolitice, cum ar fi educația, HWPL a sugerat un curriculum privind pacea. Au fost introduse cazuri de practică a școlii de pace care a condus educația pentru pace a HWPL și a fost semnat Memorandumul de Acord (MOA) pentru școala de pace în cadrul Forumului pentru Dezvoltarea Educației Păcii pentru Progresul Global.

 

Onor. Wijeyadasa Rajapakshe, ministru al Ministerului Învățământului Superior (MOHEC), a vorbit despre crearea unui mediu pentru organizarea publicității și justificării educației pentru pace. "Cred că datoria unui educator este de a-i instrui pe elevi, ca aceștia să fie crescuți ca lideri care respectă viața și respectă regulile societății și fac ca toți oamenii să trăiască armonios în lume. Noi, împreună cu HWPL, nu încercăm doar să schimbăm o națiune sau un individ, ci să formăm populația de 7,6 miliarde de oameni ca cetățeni ai păcii".

 

HWPL a anunțat că summit-ul va continua încă 2 zile pentru a aduna toate vocile diferitelor segmente ale societății, inclusiv femei, tineret, religie și mass-media, care pledează pentru eforturile colective de consolidare a păcii.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org