PAȘI IMPORTANȚI PE ȘINE: S-au reparat ultimele sute de metri de linie până la halta Hosman. Mocănița, o nouă viață! Plimbările pun temelie unei frumoase tradiții!

Sfârșitul de săptămână care tocmai a trecut a fost unul foarte important pentru noi. Sosirea primului tren la Hosman încununează munca pe care am depus-o în timpul nostru liber din ultimul an și marchează prima legătură dintre două stații din istoria recentă a mocăniței, mărturisesc PRIETENII MOCĂNIȚEI pe contul de socializare al Asociației lor.


Demn de spus, inimoșii voluntari și colegii britanici de la SARUK au făcut minuni în cursul săptămânii trecute, reparând ultimele sute de metri de linie ca să putem intra cu trenul în Halta Hosman. Au reușit astfel, pentru prima dată, să întoarcă locomotiva în capătul trenului.
Dacă ne luăm după viteza cu care s-au rezervat locurile și atmosfera de la mocăniță, evenimentul a fost un succes și de un pitoresc care sigur va rămâne în amintrea tuturor. Călătorii mocăniței au avut ocazia să viziteze țiglăria tradițională de la Hosman și să-și modeleze propria țiglă, au putut cumpăra produse de la producători locali de pe valea Hârtibaciului, au savurat o cafea delicioasă sau un suc natural și au putut pleca acasă cu suveniruri cu mocănița pictate de Mezoart Arts sau Jonathan Clay. Atmosfera a fost întreținută de oamenii faini din zonă, evident buni prieteni ai proiectului care și-a propus revenire la viață a Mocăniței.
De plimbare s-au bucurat și copiii de la centrul de plasament din Orlat, aduși de voluntarii de la Asociația De Poveste.


Foto: Radu Tompa

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

Anunt Facebook

ziare ziare.org