SĂPTĂMÂNA DE PREVENIRE A CRIMINALITĂȚII- 2 octombrie: Prevenirea delincvenței juvenile dezbătută la Liceul de Artă. Elevii au răspuns cu creațiile lor și cu un marș al tăcerii

Așa cum aflăm de la IPJ Sibiu, ziua de 2 octombrie a fost dedicată prevenirii implicării minorilor în fapte cu caracter antisocial comise cu violență.

 

 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu elevii și cadrele didactice ale Liceului de Artă din municipiul Sibiu și au purtat un dialog deschis despre siguranța minorilor, răspunderea penală a acestora și, mai ales, despre cum să stea tinerii cât mai departe de infractori și de infracțiuni.

În replică la sfaturile polițiștilor, micii artiști și-au exprimat viziunea asupra consecințelor violenței fizice și verbale prin mesaje ingenioase, create chiar de ei, și... ”rostite” trecătorilor într-un marș al tăcerii pe care l-au parcurs în cartierul Valea Aurie.

Drept e, prevenirea victimizării minorilor reprezintă o preocupare permanentă a poliţiştilor sibieni, sens în care permanent sunt desfăşurate activităţi în unitățile de învățământ, iar zona adiacentă acestora este cuprinsă în itinerariul de patrulare al polițiștilor de la rutieră și ordine publică.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org