DEZBATERE LA SIBIU: "Promovarea Strategiei Naționale de Educație Parentală"

Marți, 24 octombrie 2017 ora 12, la sala de sedințe a Consiliului Județean Sibiu str. Ghe. Magheru nr.14, are loc masa rotundă cu tema "Promovarea Strategiei Naționale de Educație Parentală", organizată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil în colaborare cu DGASPC Sibiu, Fundația "Un copil, o speranță" Sibiu și SOS Satele Copiilor, activitate în cadrul proiectului "Promovarea Strategiei Naționale de Educație Parentală".

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

 

Printre subiectele ce vor fi supuse dezbaterilor se află:

-Prezentarea programului "Promovarea strategiei naționale de educație parentală", proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă

* Discuții despre educația parentală:

  • -De ce este nevoie de educaţie parentală? Sunt părinţii de astăzi suficient de pregătiţi pentru a oferi copilului o educaţie adecvată societăţii în care trăim?

  • -Autorităţile/instituţiile care ar putea avea atribuţii în domeniul educației parentale

  • -Relaţia între grădiniţă/școală/instituţia de învăţământ şi familie reprezintă una dintre cele mai importante verigi din „lanţul” dezvoltării armonioase şi a reuşitei copilului.

  • -Educaţia nu îi priveşte numai pe părinţi ci priveşte întreaga societate deoarece este vorba de a pregăti copilul pentru viaţa lui în societate; educaţia trebuie să îl facă pe copil puternic, să-l ajute să-şi construiască viitorul, să depăşească greutăţile şi să facă faţă provocărilor

  • -Competențele parentale nefiind înnăscute, părinţii au dreptul la sprijin şi susţinere.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org