FAIN AȘA! Oare în câte localități din țară sunt situații similare?! La Șelimbăr, numai 3 localnici depind de ajutorul minim garantat

Ce părere aveți?! În comuna Șelimbăr doar 3 (!!!) cetățeni beneficiază de ajutorul minim garantat pentru persoanele care nu au un mijloc de subzistență.

 

În total, aceste trei persoane primesc 856 de lei. ”Este un fapt îmbucurător pentru noi că în localitatea noastră nu sunt decât trei persoane care primesc acest ajutor. Acest venit minim garantat este considerat de specialiștii în economie ca un etalon al sărăciei, iar faptul că Șelimbăr nu are decât trei persoane care se încadrează în limitele legii pentru a beneficia de acest ajutor nu poate decât să ne bucure”, precizează primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

*Familiile și persoanele singure, cetățeni români, au dreptul la un venit minim garantat ca formă de asistență socială. Venitul minim garantat se asigură prin acordarea ajutorului social lunar, în condițiile prevăzute de Legea nr. 416/2001.

*În afara comunei Șelimbăr, doar comuna Cristian are un număr mai mic de cetățeni încadrați în Legea 416, aici fiind înregistrată, conform datelor Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu o singură persoană.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org