O INIȚIATIVĂ NECESARĂ: Ateliere pentru părinţi şi educatori cu scopul de a dezvolta abilităţi sociale şi emoţionale la copil şi adolescent

Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu desfăşoară în parteneriat, proiectul iniţiat de Ministerul Sănătăţii în cadrul unităţilor şcolare din judeţul Sibiu.

Acțiunea este realizată având în vedere necesitatea susţinerii unor ateliere gratuite pentru părinţi şi, în egală măsură, pentru educatori, cu scopul de a dezvolta abilităţi sociale şi emoţionale la copil şi adolescent.

Proiectul a debutat în cadrul Liceului Teoretic „Constantin Noica”, urmând să se desfăşoare în perioada 1.10.2017 – 31.12.2015 şi în cadrul altor unităţi şcolare : Şcola Gimnazială ,,Regele Ferdinand” Sibiu, Scoala gimnaziala nr. 8 Sibiu, Şcola Gimnaziala Nr.13 Sibiu, Gradinița “Căsuţa Poveştilor” Sibiu, Grădinița cu program prelungit nr. 6 Cisnădie şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 18 Sibiu.

Atelierele sunt susţinute de DR. MUNTEAN ANGELA – medic primar psihiatrie pediatrică şi psiholog LASLĂU DIANA, cu participarea profesorilor consilieri şcolari din partea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu în şcolile în care îşi desfăşoară activitatea.

 

De ce un training al părinţilor?

Demn de luat în seamă, copiii învaţă comportamentele din interacţiunea cu cei din jurul său. În consecinţă, schimbarea unui comportament al copilului implică în fapt şi schimbarea comportamentelor celor din mediul său – părinţi, profesori, colegi, prieteni.

Atât părinţii cât şi educatorii/ profesorii reprezintă o sursă şi un context de învăţare esenţial pentru copil. Specialiștii sunt de părere că, de fapt, comportamentele copiilor se învaţă în interacțiunea cu alţi copii, în interacțiunea cu părinţii şi cu profesorii. Pentru a sprijini copiii în a învăţa atitudini şi comportamente funcţionale cu scopul menţinerii sănătăţii emoţionale şi sociale, este necesară implicarea tuturor celor care interacţionează cu copilul: părinţi, profesori, colegi.

La încheierea atelierelor se oferă gratuit participanţilor manualul:” Curriculă de instruire destinată părinţilor în vederea dezvoltării abilităţilor sociale şi emoţionale ale copiilor” ( CD ) şi Diplomă de participare.

 

 

Sursa foto: Itsy Bitsy

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org