NOUL SPITAL: SUBIECTUL de GRAD ZERO discutat în conferința de presă a conducerii SCJU Sibiu. Care au fost etapele implicării CJ Sibiu până în momentul de față

Pentru Consiliul Județean Sibiu, construirea noului spital județean este mult prea importantă pentru a o trata ca pe un subiect de polemică politică. Sibienii au nevoie de spital, nu de polemici și promisiuni. De aceea, am insistat să nu se creeze o concurență între autorități cu proiecte paralele, ci o coalizare în jurul unui proiect comun, bazată pe demersuri instituționale firești din care nu poate lipsi instituția responsabilă de spitalul județean – Consiliul Județean Sibiu - și nici Primăria Sibiu, partener esențial pentru a putea realiza un spital integrat.”, a declarat azi, în cadrul unei conferințe de presă organiztaă de conducerea SCJU Sibiu, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

 

Demn de amintit, prin demersuri oficiale, Consiliul Județean a obținut în urmă cu un an un teren de 20 ha pentru noua construcție, prin transfer de la Agenția Domeniilor Statului în domeniul Județului Sibiu, pe partea dreaptă a DJ143B, pe sensul de mers Sibiu – Ocna Sibiului. Acest transfer a fost aprobat prin vot de consilierii județeni reuniți într-o ședință extraordinară în 26.01.2017. (Hotărârea CJ 16/26.01.2017). De precizat, la acel moment, nimeni nu a avut obiecții că terenul ar fi nepotrivit. Poziționarea în apropierea centurii a fost apreciată ca un avantaj în privința accesului. Între timp, terenul a fost înscris în Cartea Funciară în proprietatea CJ. Pentru terenul obținut, CJ are deja în derulare întocmirea documentațiilor tehnice.

Alte demersuri ale Consiliului Județean Sibiu au fost de documentare cu specialiști din domeniul tehnic și medical, în privința avantajelor și dezavantajelor mai multor tipuri de construcții (clasice, respectiv de tip modular), din mai multe puncte de vedere:

  • costuri,

  • timp necesar construcției,

  • flexibilitate la o realizare etapizată

  • standarde medicale (circuite moderne, prevenirea infecțiilor etc.)

În decembrie 2016 a fost semnat un protocol cu Ministerul Sănătății care a pus la dispoziție un proiect pentru un spital – construcție de tip clasic (atașăm macheta).

De asemenea, un fapt demn de luat în seamă este acela că, în cursul anului 2017, s-au vizitat mai multe spitale în Germania: spitalul din Fürth, construit pe sistem modular (foto 2), și spitalul Mühlenkreisklinik din Paderborn. Cu autoritățile din Paderborn, Consiliul Județean a demarat semnarea unui acord de cooperare. La aceste vizite au participat factori de decizie tât din cadrul CJ, cât și Spitalul Județean, dar și specialiști din domeniul tehnic și medical.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org