Caravana „Noul Pacient cu cancer” ajunge pe 18 noiembrie la Sibiu

***Pacienti supravietuitori ai cancerului, povestesc despre traseul lor de vindecare pentru a-i motiva pe cei recent diagnosticati

 

Adesea, e nevoie de o mana (sau mai multe) de ajuor. E nevoie de compasiune, discernamant, caritate. De constiinta. Pentru ca in jurul nostru este atata suferinta si... atatea intrebari ce cauta raspunsuri...

 

Asociatia Imunis anunta faptul ca in urmatoarele 3 luni continua Caravana Noul Pacient cu cancer si ajunge in 5 orase noi. Astfel, sambata, 18 noiembrie, echipa Imunis le va vorbi pacientilor din Sibiu. Evenimentul are loc la Libraria Habitus (Piata Mica 4, 550182 Sibiu, Romania) incepand cu ora 11:00 si este organizat cu sprijinul Novartis, Himalaya, Quantum Therapy si ARC Rare. Intre octombrie si decembrie, pacientii diagnosticati cu cancer din Galati, Craiova, Constanta si Bacau sunt invitati la seminar.

 

Ce inseamna Noul pacient cu cancer?

Noul pacient cu cancer se refera la acel pacient care are o noua abordare asupra diagnosticului primit. Care alege sa vada, asemeni membrilor Asociatiei Imunis, diagnosticul primit cu alti ochi. Care doreste sa invete ce trebuie sa schimbe in urma diagnosticului primit, ce tip de alimentatie ar trebui sa urmeze, ce suplimente poate lua, ce terapii alternative poate urma complementar tratamentelor conventionale oferite de echipa sa de medici.

 

Agenda evenimentului:

Locatie: Libraria Habitus, Piata Mica 4, 550182 Sibiu

Ora: 11:00

Cosmina Grigore, cancer de san: "Imi doresc ca fiecare pacient nou diagnosticat sa stie ca are alternative. Sa ne aiba drept exemplu si sa apeleze la noi daca are intrebari."

  • Terapii alternative - Vitamina C in doze mari

  • Directii alimentare in cancerul de san si cancerul colorectal

  • Ce sa mananc si ce sa nu mananc cand sunt diagnosticat cu cancer?

  • Suplimente: da sau nu? & Analize importante pentru un pacient cu cancer

  • Managementul diagnosticului

  • Noul stil de viata: focus pacientii cu mastectomie radicala si cei cu stoma

Adriana Covaciu, Manager Divizia LMC in cadrul Asociatiei Imunis, coordonatorul grup supportului pentru pacientii diagnosticati cu leucemie mieloida cronica, le va vorbi pacientilor despre povestea ei de success, Campania Adriana Exista – initiata si organizata de ARC Rare, despre cum a invatat sa lupte cu cancerul in cei 13 ani de la diagnosticare si despre cum a reusit sa se mentina in remisie timp de 6 ani. Adriana este o poveste de success, un om absolut minunat si responsabil in ce priveste diagnosticul si complianta la tratament.

Andreea Ocak, Emotional Coach, Asociatia Imunis si coordinator al grupului de support al Asociatiei Imunis, organizat lunar, este consilier dezvoltare personala si hipnoza ericksoniana, fost pacient diagnosticat cu cancer de san. Andreea este una din preferatele pacientilor care vin la grup support, datorita firii blande si modului aparte de a ajuta pacientii din punct de vedere psihoemotional. Andreea studiaza constant si le va vorbi pacientilor despre nevoia de vindecare emotionala, despre experienta personala privind imbinarea alimentatiei, suplimentelor, terapiilor conventionale, alternative si adjuvante pentru mentinerea remisiei.

 

Iata calendarul intalnirilor:

 

Noiembrie:

Sibiu – 18 noiembrie

Craiova – 25 octombrie

Decembrie:

Bacau – 2 decembrie

Constanta – 9 decembrie

 

Despre Caravana Noul Pacient cu cancer

Caravana Noul pacient cu cancer – un proiect unic in Romania, a fost demarata in septembrie 2015 – o initiativa personala a Cosminei Grigore - din dorinta de a fi mai aproape de pacienti. Scopul caravanei este de a educa, informa si mobiliza pacientii diagnosticati pentru a avea o noua abordare – integrativa, a cancerului si pentru a ii determina sa fie mai complianti la tratamant si mai increzatori in resursele pe care le au la dispozitie. Echipa Asociatiei Imunis a fost pana acum in Bucuresti, Alexandria, Timisoara, Brasov, Constanta, Zalau, Buzau, Oradea, Mioveni, Cluj Napoca, Iasi, Ploiesti.

Feedback-ul constant pozitiv al pacientilor, ne-a determinat sa continuam implementarea caravanei si ne dorim sa ajungem in cat mai multe orase”, a declarat Cosmina Grigore, Presedintele Asociatiei Imunis.

 

Ce se discuta?

Asa cum anunta organizatorii, in cadrul seminarului sunt dezbatute teme de interes pentru pacienti, se prezinta success story-urile altor pacienti si, de asemenea, unele noutati in materie de tratamente, suplimente, terapii si noutati tehnologice.

 

Cosmina Grigore, Presedinte Asociatia Imunis, le va vorbi pacientilor despre alimentatia antitumorala personalizata (atat din perspectiva personala, cat si din experienta de Patient Coach alaturi de pacientii oncologici), despre utilizarea protezelor mamare, despre igiena si alimentatia pacientului cu cancer colorectal, suplimente complementare terapiilor conventionale, dar si despre momentele grele prin care a trecut si ea in traseul de vindecare.

 

Despre Cosmina Grigore si Asociatia Imunis

Diagnosticata cu cancer in 2013, a invatat enorm de multe prin prisma acestui diagnostic, s-a certificat ca Tehnician Nutritionist, a devenit primul Patient Coach (Consultant pentru pacienti) din Romania si a lansat caravana Noul Pacient cu Cancer - o serie de seminarii dedicate pacientilor cu cancer, familiilor si prietenilor acestora, precum si celor care vor sa previna aceasta boala. Din 2016 este si Presedinte fondator al Asociatiei Imunis in cadrul careia dezvolta programe pentru pacienti precum Scoala pentru preventie si vindecare, aflata toamna aceasta la cea de-a 4-a editie.

Pentru detalii si inscrieri: asociatiaimunis@gmail.com; 0766563671 (Cosmina Grigore)

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org