“Schimbă o viață. Adoptă un copil”! O CARTE, O PROVOCARE: “Tudor - O poveste despre adoptie“ de Veronica Iani

Adopția este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care o persoană sau un cuplu le poate face. Este uman, este generos, este despre dragoste, înțelegere, dăruire! 


Știm ca întrebarea "Cum îi spun copilului meu că este adoptat?" poate fi una confuză, ce ridică (multe, poate justificate...) semne de întrebare pentru mulți dintre părinți. Ar fi necesar să fie oferite câteva sfaturi simple care pot spulbera miturile din spatele întrebării cu pricina, dar și pentru a îndeparta unele din temerile pe care le poți avea în urma adopției unui copil.
În acest scop, DGASPC Sibiu ne invită marți, 05.12.2017, orele 15.00, la Biblioteca Județeană ASTRA, corpul A, alături de familiile adoptatoare și micuții lor, să ascultăm povestea adopției citită chiar de autorul unei intresesante cărți care va fi prezentată cu acest prilej- “Tudor - O poveste despre adoptie“ , Veronica Iani.

Veronica Iani scrie şi ilustrează cărţi pentru copii despre subiecte puţin pomenite în societatea românească: sindromul Down, adopţie, dizabilităţi fizice. Vocaţia şi-a descoperit-o din întâmplare şi după ce a trecut de prima tinereţe. Demn de apreciat, autoarea pune pe hârtie povestioare despre acei oameni care rar ajung personaje de carte şi pe care societatea românească îi ţine încă la distanţă: cei cu sindromul Down şi cu dizabilităţi - „Ioana. O poveste despre sindromul Down“. „Nu poţi iubi un copil cu sindrom Down dacă nu îl cunoşti şi nu poţi înţelege ce mare dar este adopţia pentru un copil fără familie, până nu ştii ce se ascunde în sufletul celui adoptat“, spune ea.
Temele pe care le abordează Veronica Iani în cărţile ei pentru copii sunt o noutate în România.
„Ioana. O poveste despre sindromul Down“ şi „Bebe. O poveste din burtică“ fac parte din colecţia „Fiecare viaţă este un dar“, pe care autoarea a gândit-o ca pe o sărbătorire a vieţii. În prima este descrisă venirea pe lume a unei fetiţe cu sindrom Down, iar în cea de-a doua, Veronica Iani le explică micuţilor cum stă treaba cu sarcina, pe înţelesul lor.
În luna iunie, autoarea şi-a lansat cea de-a treia povestioară, dedicată copiilor adoptaţi, numită „Tudor. O poveste despre adopţie“.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org