O INIȚIATIVĂ FAINĂ: „Eu, tu, împreună suntem o echipă!” Elevii CSEI Turnu Roșu, cu daruri și bucurie la „Casa Seniorilor” din Tălmaciu

VÂRSTE și... INIMI FĂRĂ VÂRSTĂ. OMENIE, INIȚIATIVĂ, BUNĂTATE... ingredientele unui gest minunat...

 

Elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu au făcut o mare bucurie în preajma Crăciunului, vârstnicilor de la „Casa Seniorilor” Tălmaciu .

În general, copiii au ocazia să interacționeze cu vârstnicii doar în cadrul familiei. De multe ori, copiii și tinerii, în funcție de educația pe care o primesc acasă și în șocală, tind să întoarcă priviea ostentativ atunci când le ies btrîni în cale, ori, pur și simplu, rămân indiferenți.

Și, totuși, nu e întotdeauna așa...

Atât generațiile tinere, cât și cele vârstnice pot avea multe de câștigat din interacțiuni frecvente, iar "A-ți învăța copiii să facă binele înseamnă a le lăsa moștenirea cea mai prețioasă" (Mantegazza) e pentru mulți mult mai mult decât o frază decupată de undeva, un crez, o inițiativă... Acesta este și îndemnul care a stat la baza organizării unei activități demne de laudă a CSEI Turnu Roșu.

În data de 13 decembrie 2017, elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu- Roşu, din clasele a VI-a B, a IX-a / a X-a (gimnaziu-dizabilități asociate), însoțiți de păriniți și cinci cadre didactice, au cântat colinde, au recitat poezii, au oferit felicitări și decorațiuni confecționate cu migală și bucurie chiar de ei, au împărțit pachete cu dulciuri și fructe beneficiarilor Casei Seniorilor din Tălmaciu.

De ambele părți, elevi și bătrâni, a fost bucurie, emoție, sărătoare, inimi unite ntr-un gest minunat!

„Să mai veniți pe la noi!” au fost cuvintele rostite de beneficiarii centrului la despărțire și cu siguranță copiii o vor face, cu mare drag și altă dată.

Această activitate face parte din proiectul „Alături de mine, împreună cu mine”, proiect derulat pe parcursul anului școlar 2017-2018 și conceput cu scopul de a promova înţelegerea şi acceptarea reciprocă între oamenii aflați la vârsta senectuții şi tânăra generaţie.

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org