11 MAI: SANITAS, ÎN GREVĂ GENERALĂ

Federaţia Sanitas a anunţat vineri că a strâns, deja, peste 50.000 de semnături, ceea ce presupune prima condiţie pentru a putea declanşa GREVA GENERALĂ! Sindicaliştii din sănătate vor intra în grevă de avertisment în 7 mai, urmând ca în 11 mai să fie grevă generală, precizează surse din cadrul SANITAS.

 

În şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas care a avut loc vineri s-a discutat atât despre rezultatele dialogului purtat în ultima săptămână cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, cât și despre listele de semnături pentru opținunea declanșării grevei generale. Sindicaliştii Sanitas anunţă că au fost strânse peste 50.000 de semnături, așadar, iminența grevei în sistemul de sănătate şi asistenţă social nu e o vorbă-n vânt.

Calendarul protestelor va fi menţinut, spune Sanitas, angajaţii din sănătate urmând să intre în grevă de avertisment luni, 7 mai, de la ora 9.00 până la ora 11.00, şi în grevă generală în 11 mai.

 

*Iată comunicatul Consiliului Național al Federației SANITAS din România:

Consiliul Național al Federației SANITAS din România, reunit astăzi, 4 mai 2018, în ședință extraordinară, a analizat rezultatele dialogului din această săptămână cu reprezentanții Ministerului Sănătății și a mandatat Biroul Operativ să negocieze cu factorii de decizie soluțiile propuse pentru depășirea crizei din sistemul de sănătate și asistență socială.
În același timp, au fost analizate listele de semnături pentru grevă, strânse de organizațiile județene SANITAS, Consiliul Național constatând că sunt peste 50.000 de semnături, ceea ce înseamnă că sunt îndeplinite condițiile legale pentru declanșarea grevei în cele două sectoare de activitate.

În consecință, programul de greve continuă în termenii stabiliți inițial:
– 7 mai – grevă de avertisment, în intervalul orar 9.00 – 11.00;
– 11 mai – grevă generală în sistemul de sănătate și asistență socială.

Membrii Consiliului Național au reiterat faptul că organizația noastră rămâne deschisă la dialog, în condițiile în care partea guvernamentală oferă – chiar și în al doisprezecelea ceas – soluții consistente și real aplicabile pentru rezolvarea problemelor generate în Sănătate și Asistență socială prin aplicarea noii legi a salarizării.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org