CONFERINȚĂ LA SIBIU: ​„Mâinile curate salvează vieți"

Dezbaterile, evenimentele pe teme de sănătate sunt cu atât mai interesante, dar mai cu seamă necesare într-o vreme în care boli aprige ne amenință tot mai aspru și adesea... mortal. Uneori, poate, suntem noi prea ignoranți sau ni se pare că orice am face nu mai răzbim în lupta cu suferințele, dar uităm cel mai elementar, cel mai... banal aspect: spălatul mâinilor!

 

Primăria Sibiu a găzduit astăzi conferința de lansare a proiectului ​„Mâinile curate salvează vieți", o inițiativă a Spitalului de Pediatrie în parteneriat cu Facultatea de Medicină și Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității Lucian Blaga.

Proiectul se adresează tuturor sibienilor, dar în special copiilor și tinerilor care vor avea ocazia să participe la o serie de sesiuni de informare și workshop-uri​ despre importanța spălării mâinilor în menținerea sănătății. Copiii și tinerii vor afla ​cum să își spele corect mâinile și la ce riscuri se expun dacă nu adoptă acest gest de bază în igiena personală.

​Demn de apreciat, alături de ceilalți parteneri ai proiectului, primarul Astrid Fodor a participat la eveniment în semn de susținere pentru o inițiativă importantă pentru comunitate:

"Educația pentru igienă și sănătate trebuie să înceapă acasă, cu regulile pe care părinții au datoria să le transmită copiilor și continuă la școală, prin grija profesorilor. Astfel de proiecte precum cel inițiat de Spitalul de Pediatrie și partenerii săi consolidează aceste noțiuni esențiale în mintea celor mai tineri membri ai comunității. Felicitări echipei care conduce acest proiect. Transmit cu această ocazie aprecierea mea pentru modul în care Spitalul de Pediatrie s-a deschis către comunitate în ultimul an, prin atitudine și proiecte pentru sibieni", a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org