CONDIȚII DE NOTA 10! Secția Clinică Hematologie extinsă: structură de spitalizare de zi nouă și modernă

 

Începând de luni, 21 mai 2018, pacienții Secției Clinice Hematologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, vor beneficia de condiții moderne de tratament în cadrul noii structuri de spitalizare de zi a secției, ne asigură conducea instituției.

 

Practic, Secția de Hematologie a fost extinsă prin alocarea unor spații suplimentare situate la parterul clădirii medicale a spitalului, acestea fiind modernizate pentru a oferi condiții superioare de tratament pacienților cu afecțiuni hematologice. Demn de spus, acest lucru a fost posibil prin relocarea compartimentului Clinic Diabet Nutriție într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Clinice Obstetrică - Ginecologie II.

În cadrul noii structuri de spitalizare de zi se regăsesc următoarele: hol de acces cu dulapuri vestiar pentru pacienți și bancă, o sală de tratament pentru pacienți dotată cu 10 fotolii (6 pentru tratament spitalizare de zi și 4 pentru recoltări analize), două cabinete de consultație dotate fiecare cu câte două canapele de examinare, o sală de așteptare, grup sanitar pentru pacienți și un birou pentru asistente și registratură.

În cadrul spațiilor au foste efectuate lucrări de igienizare, modernizare a grupurilor sanitare, a tuturor sălilor și holului de acces, zugrăveli, montare uși PVC, montare tarchet și covor PVC, reparații instalații electrice, montare instalații sanitare noi.

Așa cum aflăm de la conducerea spitalului, valoarea lucrărilor și a dotărilor se ridică la aproape 76.500 lei, banii provenind din fondurile proprii ale spitalului.

Patologia oncohematologică este tot mai frecventă și secții de hematologie nu există în toate județele din țară. Din aceste motive, extinderea Secției Clinice Hematologie are ca scop îmbunătățirea asistenței medicale acordată pacienților cu această patologie. Structura de spitalizare de zi va contribui la îmbunătățirea condițiilor hoteliere și la creșterea calității actului medical, care se vor reflecta în îmbunătățirea calității vieții pacienților noștri. Existența acestei noi structuri medicale este expresia grijii și interesului acordat de conducerea spitalului nostru și de către Consiliul Județean Sibiu pentru îmbunătățirea asistenței medicale acordate acestei patologii complexe și tot mai vaste”, a precizat Prof. univ. Dr. Romeo Mihăilă, medicul șef al Secției Clinice Hematologie a SCJU Sibiu.

În cadrul structurii de spitalizare de zi a secției de Hematologie sunt tratați anual circa 1750 de pacienți. Cele mai frecvente afecțiuni tratate sunt: limfoame maligne, leucemii mieloide cronice, leucemii limfatice cronice, anemii feriprive, anemii megaloblastice, neoplazii neoproliferative cronice Ph-negative, hemofilie A și B, purpure trombocitopenice. Secția Clinică Hematologie are un număr de 4 medici și 12 asistente.

Investițiile pentru modernizarea actualului spital județean continuă în paralel cu eforturile pe care Consiliul Județean le face pentru construirea unui nou spital și ne bucurăm că am reușit să finalizăm noua structură de spitalizare de zi pentru Secția Clinică Hematologie, care este o componentă esențială a spitalului și în cadrul căreia pacienții vor beneficia de condiții superioare de tratament”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org