Elevii din 44 de școli din județul Sibiu primesc fructe și legume

ÎMBUCURĂTOR: Un număr de 44 de școli din județul Sibiu, din mediul urban și rural au răspuns invitației adresate de Consiliul Județean Sibiu, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, pentru a implementa măsurile educative aferente distribuției de lapte, respectiv de fructe și legume în cadrul Programului pentru Școli al României.

 

Vicepreședinta Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta Klemens a participat miercuri, 6 iunie, la activitățile educative organizate de Școala Gimnazială Șura Mică, ocazie cu care și-a manifestat încântarea pentru creativitatea copiilor.

”Cred că aceste măsuri educative sunt foarte importante, poate nu atât de importante pentru copiii de la țară care oricum au în permanență contact cu plantele, cu fructele și legumele. Dar, chiar dacă au în grădină fructe și legume, totuși nu întotdeauna conștientizează importanța acestora pentru hrana lor de zi cu zi. Or aceste activități organizate în școli sunt o modalitate de a conștientiza că trebuie să ne alimentăm sănătos. Ceea ce am văzut aici m-a uimit prin creativitatea de care au dat dovadă copiii. Activitățile pe care le-au făcut la clasă au fost un prilej pentru ei de a-și da drumul imaginației și creativității și am remarcat că sunt de neîntrecut”, a spus vicepreședinta Christine Manta Klemens.

Demn de precizat, dacă în anul 2016, la debutul programului, doar 7 școli au s-au înscris în vederea implementării măsurilor educative aferente distribuției de lapte, respectiv aferente distribuției de fructe/legume, în anul 2017 numărul lor a crescut la 29, iar în anul 2018 interesul a crescut la 44 de școli.

Potrivit autorităților județene, valoarea totală a produselor și materialelor contractate de Consiliul Județean Sibiu predate școlilor pentru desfășurarea acestor măsuri educative este de peste 364.000 lei.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org