VEȘTI FAINE: Investigații complexe gratuite pentru pacienții Secției Oftalmologie a Spitalului Județean Sibiu

CA LUMINA OCHILOR...

Vederea este considerată de mulți cel mai important simț al omului. De aceea, sănătatea ochilor este esențială pentru oameni oferindu-le o viață normală. Ochii au peste două milioane de părți componente, fiind pe locul secund în ierarhia complexității organelor umane, iar deficiențele de vedere ne afectează atât fiziologic cât și psihologic, creând un disconfort consistent în viața cotidiană.

Potrivit specialiștilor, bolile ochiului pot afecta globul ocularnervul optic sau anexele ochiului (pleoapele, mușchii și nervii oculomotori, conjunctiva). Astfel, problemele de vedere nu trebuie ignorate. Din fericire, evoluția medicinei în general și a oftalmologiei în particular, permite în zilele noastre, prevenirea, diagnosticarea rapidă precum și tratarea cu succes a celor mai multe dintre afecțiunile ochilor.

IMPORTANT: Secția de oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu oferă o gamă complexă de servicii oftalmologice de diagnosticare și tratament, realizate de medici cu experiență și cu ajutorul tehnicilor moderne din dotare. Prin urmare pacienții asigurați pot benefia gratuit de numeroase examinări.

 

În dotarea secției se regăsesc în prezent următoarele dotări:

  1. tomograf în coerență optică – OCT. “Aparatul este utilizat pentru examinarea tomografică a retinei, a nervului optic, a corneei și a unghiului irido-cornean, util in diagnosticarea precoce și monitorizarea pacienților cu degenerescenta maculară legată de vârsta, retinopatie diabetică, glaucom etc. Spre exemplu, pacienții cu retinopatie diabetică pot beneficia de investigații (OCT) și tratament de specialitate (fotocoagulare laser). De asemenea, urmărirea pacienților cu degenerescență maculară legată de vârstă se poate efectua cu ajutorul OCT-ului de care dispune secția oftalmologie”, explică medicii oftalmologi.
  2. biometru - utilizat pentru determinarea dioptriei cristalinului artificial care urmează a fi implantat in cadrul intervențiilor chirurgicale pentru cataractă;
  3. câmp vizual - perimetrie computerizată – utilizat pentru diagnosticarea si urmărirea pacienților cu glaucom si alte afecțiuni ale retinei și nervului optic;
  4. ecograf - examinarea ultrasonică a globului ocular si orbitei (modul A si B);
  5. biomicroscop cu aplanotonometru Goldmann;
  6. tonometru I-Care;
  7. oftalmoscop indirect;
  8. fundus camera – utilizat pentru fotografia și angiofluorografia fundului de ochi;

 

 

Pacienții cu glaucom beneficiază de consultații gratuite complete incluzând atât câmpul vizual, tonometria, gonioscopie, cât și OCT de nerv optic și maculă”, precizează oftalmologii SCJU Sibiu.

 

  1. Laser-Iridex 577nm Yellow – „Acest aparat de înaltă performanță, cu undă laser continuă, dar și varianta ultramodernă, cu undă laser micropulsată pentru afecțiuni vasculare ale retinei, se adresează în principal retinopatiei diabetice, obstrucțiilor venoase retiniene, unor forme clinice de corioretinopatie seroasă centrală și anumitor forme de glaucom”, explică medicii.

 

Demn de știut, de asemenea, în cadrul secției funcționează și un bloc operator modern, dotat cu microscoape operatorii cu dublu post (Zeiss, Haag-Streit).

Intervențiile chirurgicale se adresează in principal pacienților cu cataractă, în vederea facoemulsificarii cristalinului cu implant de cristalin artificial foldabil, dar și celor cu pterigion, tumori conjunctivale, afecțiuni ale pleoapelor și nu in ultimul rând celor cu urgențe chirurgicale oftalmologice”, au mai declarat oftalmologii spitalului județean.

De investigațiile complexe disponibile gratuit în cadrul secției, beneficiază pacienții asigurați, care în urma unui bilet de trimitere de la medicul de familiei au fost consultați în Ambulatoriu (Policlinică) și au primit recomandare de internare, fie în regim de spitalizare de zi, fie în regim de spitalizare continuă. De asemenea, de aceste investigații beneficiază toate urgențele medicale oftalmologice.

 

Date suplimentare:

În cadrul Secției Clinice Oftalmologie, își desfășoară activitatea patru medici primari si doi medici specialiști. În secție se tratează patologie medicală oftalmologică, patologia chirurgicală de anexe și pol anterior (chirurgia pleoapelor, strabismului, cristalinului prin facoemulsificare, conjunctivei), prin tehnici chirurgicale moderne.

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org