PULSUL LUAT LA FAȚA LOCULUI! ASTFEL DE INIȚIATIVE SUNT BENEFICE, MAI ALES ÎNTR-UN DOMENIU CUM ESTE ASISTENȚA SOCIALĂ! Conducerea DGASPC, vizite în centrele de ocrotire și asistență

Centrele de copii aflate în structura DGASPC Sibiu au fost vizitate de către directorul general, Laura Camelia Vîlsan, în perioada 14-21 august.

 

În cadrul vizitelor conducerea DGASPC Sibiu a stat de vorbă cu angajații centrelor, le-a ascultat doleanțele, a discutat cu șefii de centre, a vorbit cu copiii, le-a ascultat dorințele și a promis că o să-i mai viziteze, iar atunci când au nevoie de sprijin din partea ei ușa acesteia le este oricând deschisă.

Demn de remarcat, în urma vizitelor au fost trasate câteva concluzii importante pentru interesul copiilor din centre cât și pentru angajații de aici care nu sunt doar echipe formatoare de caractere, ci mai mult de atât: familii substitutive pentru aceștia.

Prima vizită a fost la CP Agârbiciu. Din cauza tensiunilor din ultima perioada între șeful de Centru și angajații Centrului cu toții au fost convocați de către directorul general la o ședință pentru a le asculta doleanțele. În urma vizitei a fost stabilit un plan de măsuri pe care trebuie să îl respecte obligatoriu cu toții.

Următorul centru vizitat a fost la CP Gulliver. Adolescenții din Centru au stat de vorbă cu directorul general, și-au spus nevoile și păsurile ca unui prieten, iar cele mai mici dintre fete și-au manifestat entuziasmul și bucuria față de reprezentantul Direcției prin îmbrătișări, pupici și o surpriză: o plăcintă de mere gustoasă făcută chiar de mânuțele lor. 
În cadrul vizitei au fost purtate și discuții cu angajații. Singura doleanță a acestora fiind pe parte economică: acordoarea voucherelor de vacanță și a sporurilor de încadrare. Directorul general le-a înțeles nevoile angajaților și le-a explicat care este situația financiară a instituției și imposibilitatea acordării acestori drepturi în prezent.

CPCD Speranța este un alt centru aflat în structura DGASPC Sibiu, care a impresionat conducerea Direcției prin calmul și atenția angajaților față de copiii din Centru. Reprezentanții DGASPC au tras concluzia: „Cuvântul ECHIPĂ se potrivește mănușă acestui centru”. De asemenea, au fost punctate câteva propuneri pentru unele achiziții din Centru și amenjarea unei bucătării la standarde de calitate care este curpinsă pe lista de investiții.

În urma vizitei la CS Prichindelul, directorul general a solicitat șefului de Centru anumite măsuri care să ducă la îmbunătățirea condițiilor de găzduire a tuturor beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii.

CPCD Turnu Roșu este unul din centrele care a beneficiat de reabilitare pe fonduri europene în perioada 2014-2015. În cadrul vizitei la Centru angajații au declarat ca sunt mulțumiți de condițiile în care lucrează iar atunci când au nevoie de sprijinul unui coleg îl primesc necondiționat. Nemulțimiri din partea angajaților au fost legate de salarizare, lipsă de sporuri și neacordarea tichetelor de vacanță.
În acest caz, una din principalele probleme reale este legată de tulburările de comportament ale copiilor din centru care sunt generate de frustrările acumulate, stigmatizarea și etichetarea la care sunt supuși, din partea profesorilor și a copiilor din comunitate.

Vizita de la „CPCD Tavi Bucur Cisnădie” l-a avut ca invitat și pe șeful Poliției Cisnădie, Blaga Eugen. Acesta le-a explicat copiilor care sunt consecințele unei înfracțiuni și să le evite pe cât posibil. De asemenea, doamna director general le-a ascultat dorințele și i-a sfătuit să se străduiască să-și termine școala pentru a se putea angaja și avea un viitor mai bun. În urma vizitei s-a stabilit că vor avea mai multe activități (de gătit, plimbări, drumeții și sală fitness).
În ceea ce privește angajații de aici conducerea le-a solicitat să aibă mai multă înțelegere cu copiii și să își îndrepte mai mult atenția către activități de care ar putea fi interesați.
Urmează în prima jumătate a lunii septembrie o vizită de lucru și la CP Orlat.

 

 

Foto: DGASPC Sibiu

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org