3 cazuri West Nile în județul Sibiu. Una dintre victime, o femeie din Roșia

 

A AJUNS ȘI LA NOI! Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunțat că în judeţ au fost confirmate, la sfârşitul lunii august, 3 cazuri de infecţie cu temutul virus West Nile. Cazurile au fost identificate în Poiana Sibiului, Roşia şi Ruşi.

 

În cursul săptămânii trecute, era deja în curs de investigare un alt caz, cu domiciliul în municipiul Sibiu. Potrivit unui comunicat din partea Direcție de Sănătate Publică Sibiu, toți bolnavii au prezentat simptome clinice de meningo-encefalită, iar evoluția a fost favorabilă, în prezent fiind externați. Cazurile sunt sporadice, nu au legătură între ele, precizează reprezentanții DSP.

 

În acest context, Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a informat toate instituțiile implicate pentru a se aplica cu rigurozitate măsurile de prevenire a răspândirii acestei infecții, pe raza a celor 3 localități, conform Planului de măsuri pentru supravegherea și prevenirea infecției cu virusul West Nile în județul Sibiu.

Ministerul Sănătății recomandă intensificarea măsurilor de dezinsecție în toate localităţile din țară pentru a preveni răspândirea infecției cu virus West Nile.

Specialiștii menționează că infecția cu virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țântar.

 

*În sezonul 2018, în perioada 2.05.2018-29.08.2018, s-au înregistrat, la nivelul întregii țări, 117 cazuri de infecție cu virusul West Nile. Potrivit datelor oficiale de la institutul Național de Sănătate Publică, din nefericire, au fost 12 decese (5 decese in București, 2 în județul Olt și câte 1 deces în Galați, Iași, Covasna, Dâmbovița, Constanța).

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org