Centrul de Plasament Orlat a fost vizitat în această săptămână, de directorul DGASPC Sibiu, Laura Vîlsan.  Se anunță oarece modificări de structură și organizare...


Când au văzut că doamna director intră pe poarta Centrului, copiii au venit să o ia în brațe, nerăbdători să ii povestească ultimele noutăți din viața lor. Directorul general le-a vizitat dormitoarele, iar cei mai disciplinați (atât fete, cât și băieți) s-au lăudat cu camerele curate și cu dulapurile lor în care ordinea era la ea acasă.


După vizita în centru, doamna Laura Vîlsan a stat de vorbă cu angajații instituției, pentru a le asculta doleanțele. Le-a explicat ce prevede strategia națională pentru protecția si promovarea drepturilor copilului 2014 – 2020 în privința închiderii centrelor de plasament clasice de mari dimensiuni.
Pentru că în ultima perioadă au fost investiții de mare anvergură iar angajații sunt într-o stare de tensiune din cauza unei posibile pierderi a locului de muncă, rezultat al reducerii capacității Centrului, doamna director le-a explicat varianta pe care o are în vedere pentru o posibilă reorganizare a Centrului într-un Complex de Servicii.

Ce ar însemna acest lucru?
1.Contractarea de servicii sociale către ONG-uri/Asociații care să furnizeze servicii sociale de tip ”căsuțe de tip familial”, dar și înființarea a 2 căsuțe de tip familial cu sprijinul HHC pe care le va construi în termen de 18 luni, conform Convenției încheiate în acest scop.
2.Mutarea CPRU în Orlat, având în vedere că în acest moment Centrul de Primire în Regim de Urgență nu este acreditat, iar spaţiul în care se află acum nu respectă standardele în domeniu. Astfel CP Orlat s-ar putea reorganiza într-un Complex de Servicii alcătuit din: Centrul de Plasament cu o capacitate de 25-30 de locuri și Centrul de Primire în Regim de Urgență, cu o capacitate de 20 de locuri. 
Chiar dacă această propunere este la stadiul de analiză, doamna director general a dorit să se asigure că angajații pot face față unei astfel de provocări, dacă vor putea asigura asistență medicală, evaluarile inițiale, deplasare pe teren la familiile copiilor aduși în Centru.

Din fericire, răspunsul angajaților a fost unul pozitiv și totodată optimist (din partea tuturor), aceștia spunând că nu le sunt străine astfel de provocări pentru că de-a lungul timpului ei s-au confruntat cu copii care au avut tot felul de probleme, dar sunt conștienți că lucrează, oricum, spre binele copiilor care au nevoie de condiții optime, adr și de bunătate, iubire și înțelegere.

Mai mult, șeful centrului, Daniela Neguț, a întărit ideea spunând că nu își face probleme că nu vor ști să gestioneze un astfel de Centru de primire în regim de urgență deoarece domeniul nu îi este străin ținând cont că în trecut a lucrat și la Serviciul de Evaluare Inițială, Prevenire și Intervenție în situații de abuz, neglijare, exploatare.
Problemele ridicate de angajații Centrului au fost legate de salarizarea personalului administrativ, dar și de acordarea voucherelor de vacanță. Doamna director le-a explicat că Legea salarizării este clară, iar în privința voucherelor - ele au fost avizate în Colegiul Director.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org