Posterul zilei la Congresul Societăţii Germane de Oftalmologie din Bonn a venit de la Spitalul Județean Sibiu

 

        UN FAPT ONORANT:  Medici din cadrul Secției Clinice Oftalmologie au reprezentat Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu la Congresul Societăţii Germane de Oftalmologie care s-a desfășurat între 27-30 septembrie la Bonn.

 

Prestigioasa manifestare științifică cu participare internațională a reunit invitați de seamă printre care şi preşedintele Asociaţiei Americane de Oftalmologie, Prof. Dr. George Williams. 

Dr. Mihai Elena, medic primar oftalmolog şi Dr. Bodea Oana, medic rezident specialitatea oftalmologie,  au expus un caz deosebit, diagnosticat şi tratat în clinica de oftalmologie a spitalului sibian de către o echipă multidisciplinară formată din medici oftalmologici, anatomo-patologi și hematologi, printre autori numărându-se şi Dr. Cătană Alina, medic primar hematolog.

Lucrarea prezentată de medicii sibieni a fost nominalizată între cele mai bune postere - categoria “Poster of the Day”, dintr-un total de 381 de postere ale participanților. Performanța reușită este cu atât mai notabilă, cu cât lucrarea a fost una din cele două din afara Germaniei, care au fot premiate la categoria menționată.

"Am prezentat un caz deosebit și extrem de rar, al unui pacient tânăr, de 26 de ani, cu afectare importantă a vederii la ambii ochi, ca o  manifestare rară în cadrul unei boli hematologice, și care a necesitat investigații complexe pentru diagnosticare. Cazul a captat atenția participanților și apreciat ca atare, fapt care ne onorează”, a declarat Dr. Mihai Elena,  medic primar oftalmolog în cadrul SCJU Sibiu.

FELICITĂRI! IATĂ ÎNCĂ O DOVADĂ CĂ MEDICINA SIBIANĂ DISPUNE, DIN FERICIRE, DE OAMENI DEDICAȚI, DE VALOARE!

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org