Zeci de victime ale VIOLENȚEI ÎN FAMILIE caută alean, siguranță și... consiliere la 3 furnizori de servicii sociale acreditați în această direcție, la nivelul județului Sibiu

O categorie vulnerabilă în societate o reprezintă victimele violenței în familie.

La nivelul județului Sibiu, sunt acreditați următorii furnizori de servicii sociale pe această direcție (sistem privat și public):

  1. Asociația Casa de Femei Creștine Germană Estera este acreditată ca și Centru pentru prevenirea și combaterea violenței în familie cu licențiere a două servicii sociale:

*Centru pentru adăpostirea victimelor violenței în familie

*Centru de recuperare pentru victimele violenței în familie

În anul 2018 au beneficiat de serviciile asociației un număr de 23 de beneficiari.

Nevoi identificate la nivelul asociației sunt acelea de angajre a unor specialiști respectiv logoped și psiholog, percum și nevoi financiare pentru funcționarea în parametri optimi ai asociației, de la cele cu plata corespunzătoare a specialiștilor angajați cu asigurarea cheltuielilor de funcționare (asigurarea hranei pentru persoanele asistate, cheltuieli cu medicamente, aviz ISU). Deși activitatea asociației este subvenționată de la bugetul de stat și susținerea din fonduri externe este permanentă, resursele financiare sunt insuficiente.

 

 2. ALEG (Asociația pentru Liberate și Egalitate de Gen), cu licență pentru Centrul de consiliere pentru prevenirea și combaterea violenței în familie. În cadrul centrului se oferă servicii de sprijin și suport pentru victimele violenței, consiliere și asistență juridică. De asemenea asociația organizează campanii de constientizare a publicului privind violența domestică și violența sexuală, sesiuni educative în școli pentru prevenirea violenței de gen, precum și întâlniri și sesiuni de formare pentru specialiști cu atribuții în intervenție.

În anul 2018 au beneficiat de serviciile asociației nu mai puțin de 57 de femei.

Nevoi identificate la nivelul asociației pentru a funcționa în parametri optimi: financiare susținute și din bani publici, nevoi umane prin colaborarea cu judecători/avocați specializați în asistarea femeilor victime ale violenței și nevoi instituționale prin colaborarea cu instituțiile în domeniul prevenirii și combaterii fenomenului violenței domestice.

 

 3. Centrul de Primire în Regim de Urgență „Sf. Ana”, înființat în anul 2016 oferă servicii de găzduire și sprijin cu o capacitate 20 de persoane victime ale violenței domestice.

În primele 6 luni din anul 2018 au fost găzduiți un număr de 64 de beneficiari, dintre aceștia 21 de mame și 43 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 16 ani.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org