DEMN DE APRECIAT: Crucea Roșie Sibiu e alături de cei vârstnici dar și de cei mai mici membri ai comunității

 

De la începutul lunii septembrie, voluntarii Crucii Roșii- Sibiu îi vizitează în fiecare luni dupa-masă pe cei 90 de vârstnici din cadrul Căminului de pe strada George Coșbuc.

 

Am inițiat acest proiect cu ocazia Zilei Internaționalea Poeziei în ideea de a le citi bâtrâneilor poezii dar în final, datorită numărului mare de voluntari care s-au înscris în acest proiect, am decis să facem și alte activități cu ei.

Astfel, voluntarii noștri joacă șah cu bunicii iar bunciuțele îi învață cum se croșetează sau pur și simplu voluntarii le ascultă acesotra poveștiile de viața care sunt extrem de interesante.

Din acest progam al Crucii Roșii Sibiu fac parte 20 de voluntari, majoritatea liceeni, care își găsesc timp în fiecare luni după-masa să fie aproape de vârstnicii acestui cămin.

Tot în zona programelor cu vârstnicii, Clubul de Aur al Crucii Roșii Sibiu, format din pensionari, și-a reluat activitatea și se întrunește săptămânal la sediul nostru, în fiecare marți, între orele 10 -12.

Cu ocazia Școlii Alftel, pe parcursul acestei săptămânii, voluntarii noștri au fost prezenți la Colegiul Național ”Octavia Goga” din Sibiu la două grupe 0 și la o clasa a IX-a . Celor mici le-au arătat cum se realizează igiena bucală, le-au oferit apoi mere și i-au învâțat noțiuni de bază despre pansarea unor răni superficiale dar și cum să apeleze serviciul de urgență 112. Celor mai mari, le-au realizat demonstrații de prim-ajutor premedical.

 

Este ceea ce aflăm de la Raluca Morar, Director- Cruca Roșie, Filiala Sibiu.

Gesturi, inițiative, fapte. Pline cu suflet și idei care ne arată cât de frumos, cât de bine e să fii și să rămâi OM. Și să vrei și să poți ajuta...

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org