ÎN CĂUTAREA UNOR SOLUŢII URGENTE:  SANITAS AVERTIZEAZĂ MINISTERUL SĂNĂTĂȚII CĂ OUG 114/2018 NU FACE DECÂT SĂ ADÂNCEASCĂ DISCRIMINĂRILE SALARIALE DIN SĂNĂTATE

SANITAS AVERTIZEAZĂ MINISTERUL SĂNĂTĂȚII CĂ OUG 114/2018 NU FACE DECÂT SĂ ADÂNCEASCĂ DISCRIMINĂRILE SALARIALE ȘI NEMULTUMIRILE ANGAJATILOR DIN SĂNĂTATE.


Reprezentanții Federației SANITAS din România și cei ai Ministerului Sănătății s-au întâlnit astăzi, 8 ianuarie, pentru a găsi soluții de corectare a problemelor generate de aplicarea O.U.G. 114/2018 în Sănătate. 
Prima solicitare aflată pe lista de subiecte a Federației SANITAS este cea a raportării sporurilor salariale la nivelul din 2019 al salariilor pentru toți angajații din cele două sisteme, astfel încât să nu se adâncească diferențele de venituri, deja existente între diferitele categorii de salariați. Considerăm această cerință ca fiind nediscutabilă, acceptarea ei de către guvernanți fiind dovada minimă că actuala putere s-a hotărât să trateze cu responsabilitate și respect angajații din Sănătate. 
Reprezentanții SANITAS au identificat, în cadrul întâlnirii de astăzi, toate deficiențele O.U.G. 114/2018, considerând inacceptabil ca munca suplimentară să nu fie plătită sau ca sistemul de salarizare să fie, în continuare discriminator pentru unele categorii de salariați precum farmaciști, biologi, psihologi, fiziokinetoterapeuți, registratori medicali, personal TESA, infirmiere, brancardieri etc. Ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, și-a arătat disponibilitatea de a găsi soluții de rectificare a O.U.G. 114/2018, în favoarea angajaților din Sănătate.
Participanții la întâlnirea de astăzi au convenit continuarea dialogului, următoare întâlnire fiind stabilită pentru săptămâna următoare, pentru a da timp Ministerului Sănătății să vină cu soluții concrete la solicitările SANITAS. Vă vom ține la curent cu rezultatele obținute, dar si cu următoarele forme de reacție sindicală, in cazul in care soluțiile nu sunt in favoarea membrilor noștri.

Comunicatul a fost transmis de BIROUL OPERATIV AL FEDERAȚIEI SANITAS DIN ROMÂNIA.

 

sursa foto: Federatia Sanitas din Romania

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org