PRESA CENTRALĂ TITREAZĂ: „SENATUL RESPINGE MAJORAREA ALOCAŢIILOR COPIILOR”! SCÂRŢÂIE BUZUNARUL STATULUI SAU PUR ŞI SIMPLU PUNEM PE FĂRAŞ TOT CEEA CE ÎNSEAMNĂ CREŞTEREA ŞI EDUCAŢIA COPIILOR?!

Trist! În egală măsură, grav! Altfel spus, VEŞTI PROASTE: Proiectul de lege care prevede majorarea alocaţiilor pentru copii A FOST RESPINS de Senat.

 

Concret, propunerea legislativă pentru completarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, stipulează majorarea alocaţiei, annual, cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, potrivit portalînvăţământ.ro

 

 „În anul 2015, alocaţia pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajută în vreun fel valoarea alocaţiei, indiferent de evoluţia preţurilor şi a inflaţiei. Se poate remarcă uşor că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii şi ţinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflaţiei, care a atins şi cifră de 5,2% în anul 2018. Creşterea continuă a preţurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor.

   

 În acelaşi timp, România înregistrează anual o creştere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii şi ţinerii", se precizează în expunerea de motive a actului normativ. 

   

 „O primă măsură necesară este ajustarea valorii alocaţiei cu indicele anual de inflaţie pentru a menţine sumă la aceeaşi valoare de piaţă, cu alte cuvinte să nu scadă", se mai spune în expunerea de motive a propunerii legislative. 

 

 Aşa cum aminteşte adevarul.ro, Guvernul anunţa încă din 2017 că se vor majora alocaţiile pentru copii. Din păcate, însă, a fost doar... un anunţă, nematerializat până la acest moment.

Alocaţiile au rămas la valoarea de 200 de lei pentru copiii până în 2 ani şi la valoarea de numai 84 de lei lunar pentru copiii între 2 şi 18 ani. 

Cifre. Cifre zgârcite, seci! Un copil are nevoie de HRANĂ SĂNĂTOASĂ, de EDUCAŢIE, de JOC, de CĂRŢI, de EXCURSII, de HAINE, are nevoie chair să înveţe să-şi cumpere rechizite sau jucării, are nevoie de FRUCTE, şi mai ales trebuie RSPECTAT şi IUBIT.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org