DSP SIBIU: S-AU RECOLTAT PROBE DE LA 4 SUSPICIUNI DE GRIPĂ SOLDATE CU DECES. Un bărbat suspect de gripă a făcut stop cardio-respirator ireversibil chair înainte de a fi urcat în ambulanță

DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ SIBIU informează că în cursul zilei de 13 februarie, au fost trimise la Institutul Cantacuzino din București 4 probe biologice (fragmente de plămân) prelevate de la 4 cazuri suspecte de gripă, soldate cu deces, pentru precizare de diagnostic.

 

 

Primul caz este cel al unei femei de 68 de ani, transferată din Spitalul de Psihiatrie Sibiu la SCJU Sibiu, Secția ATI, în stare gravă, căreia i s-a efectuat test rapid de gripă, cu rezultat pozitiv.

De asemenea, este vorba și despre alți doi pacienți ai Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, internați ulterior în Secția de Boli Infecțioase a SCJU Sibiu, în vârstă de 65 de ani și 95 de ani.

Ultimele 2 cazuri au fost spitalizate în Spitalul de Psihiatrie în saloane vecine, fără a intra în contact, ambii fiind imobilizați la pat. Nu exista link epidemiologic între primul caz și celelalte două, nefiind semnalate alte cazuri printre contacți.

Surse din cadrul DSPprecizează că în cadrul spitalului au fost instituite toate măsurile preventive specifice pentru răspândirea gripei (accesul interzis vizitatorilor în secții, triaj zilnic la bolnavi și personal, aerisire, curățenie și dezinfecție riguroasă, protecția și instruirea personalului, chimioprofilaxie la contacți).

 

Un alt caz, bărbat în vârstă de 79 de ani din Sibiu, cunoscut cu patologie cronică cardiacă și diabet, nevaccinat antigripal din motiv de refuz, aflat sub tratament la domiciliu pentru semne clinice de gripă, cu evoluție nefavorabilă, a solicitat în weekend o ambulanță, dar, din nefericire, la urcare a intrat stop cardio-respirator ireversibil.

 

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org