Povestea CUTREMURĂTOARE a tatălui cu 3 copii din Gușterița care cere ajutor. Aruncat de societate pe drumuri, a dormit în cimitir și-n canale

"Am crescut în casa de copiii la Cisnădie, la Boița, la Mediaș și am terminat școala și m-o aruncat ca pe un gunoi în stradă.

Am dormit și-n cimitir și-n canale, în gară, în cavouri săpate, goale de la cimitirul mare de lângă Dumbrava Sibiului. Și în parcuri și sub poduri am dormit .

 

Da' de servici nu m-am lasat.

Am trăit din gunoaie și multe altele. Și am fost chinuit și bătut. Am fost și abuzat.

Eu am lucrat la gunoaie cu acte în regulă de la 18 ani ".

Mărturisiri care te cutremură, de-a dreptul. Și n-ai cum să nu-l crezi pe omul ăsta, așa simplu și îngrozit de sărăcie cum e, când îți spune totul cu lacrimi în ochi, ținându-și copiii în brațe, vorbind, cum poate, după puteri, cu respect și cerându-și scuze dacă mai greșește ceva în exprimare sau gesturi. N-ai cum să nu îl asculți și n-ai cum să nu te apuce FURIA când îți dai seama că acest tată (și ca el or fi mulți) care nu știe cum să-și mai strige durerea și disperarea, e RODUL unei societăți, al unui sistem șchiop și orb, indiferent și… nefast, care nici acum încă nu știe bine ce să facă cu tinerii care ies, la vârsta majoratului, din sistemul de asistență socială, și pe care lumea îi privește disprețuitor sau pur și simplu îi ignoră.

Omul ăsta e rodul unei vieți trăite la limita disperării, într-un mediu în care societatea NU E ÎN STARE SĂ FACĂ CEVA BUN PENTRU NĂPĂSTUIȚI, pe care, și așa, la îndemâna unor prejudecăți condamnabile, cei mai mulți îi consideră PARIA, sau, fără să stea pe gânduri, pericol public și nimic mai mult.

Așadar, cred că citirea acestor rânduri (nu le-am scris în zadar!!!) vor aduce aminte multora că sunt, că suntem, cu toții, OAMENI. Că un om disperat, greu încercat, sărac, nu e o fiară. E un om care are nevoie de ajutor, care are, ca orișicare dreptul la viață, la speranță, la bunătate. Pentru el și pentru familia lui.

Familia GHENEA IONEL ARE NEVOIE ÎNCĂ DE MULT AJUTOR ȘI ARE NEVOIE SĂ CAPETE ÎNCREDERE ȘI SPERANȚĂ!
http://www.sibiunews.net/articole/15-social/21058-haideti-sa-fim-oameni-pentru-oameni-o-familie-din-cartierul-gusterita-are-nevoie-de-mare-ajutor.html

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org