Dezbatere publică “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” Sibiu, 13 octombrie 2016

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează joi, 13 octombrie 2016, la Sibiu, o dezbatere publică cu temă extrem de actuală: analiza cadrului normativ referitor la reducerea poluării cu nitrați, măsurile pentru prevenirea poluării și sursele de finanțare pentru investițiile care susțin aceste demersuri.

Dezbaterea face parte din campania 2016 a Proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” și se va desfășura la Consiliul Județean Sibiu, str. General Gh. Magheru nr. 14, Sibiu, între orele 10-17.

potrivi organizatorilor, evenimentul se adresează autorităților publice locale, autorităților cu responsabilităţi în domeniu, precum și specialiștilor, mediului academic și societății civile din județul Sibiu. La dezbatere vor participa și vor avea intervenții reprezentanți ai autorităților centrale, experți din domeniul protecţiei mediului, apelor, membri ai comunității academice, reprezentanți ai diferitelor instituții implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi.

Sunt invitați să participe reprezentanții instituțiilor mass-media locale.

Dezbaterea dorește să realizeze un dialog deschis între autorităţile locale judeţene, beneficiari şi finanţatori, în vederea creşterii accesului beneficiarilor din județul Sibiu la sursele publice de finanţare a investițiilor din cadrul Directivei Nitraţi.

Pentru perioada 2016-2022, Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” dispune de o sumă totală de 48 de milioane de euro atât pentru investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți, cât și pentru măsuri de consolidare a capacității instituțiilor cu rol în monitorizarea și raportarea calității apelor.

Pentru mai multe informații despre Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, vă rugăm să accesați: http://www.facebook.com/CampaniaImpotrivaPoluariiCuNutrienti
https://twitter.com/INPCP
https://www.youtube.com/channel/UCR5npJjBqO5HTA0G_Lj5Xxw

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org