Atelier regional – Finanțări disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” în Regiunea Centru, SIBIU, 16 februarie 2017

Ministerul Mediului organizează joi, 16 februarie 2017, în municipiul Sibiu, un atelier regional în cadrul caravanei pentru promovarea finanțărilor disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, eveniment organizat însprijinul unităților administrativ–teritoriale din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, UAT-uri potențiale beneficiare ale finanțărilor nerambursabile disponibile în cadrul acestui proiect.

Atelierul organizat în regiunea de dezvoltare Centru este parte a caravanei la nivel național, se desfăşoară în toate regiunile de dezvoltare, pe parcursul anilor 2016-2017 și se adresează tuturor unităților teritorial-administrative din județele regiunii.

Potrivit organizatorilor, atelierul își va desfășura lucrările la data de 16 februarie 2017, începând cu ora 10.30, la Sala Mare a Palatului Administrativ (Consiliul Județean Sibiu), strada General Magheru nr. 14.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” are ca obiectiv reducerea poluării cu nutrienți şi sprijnirea conformării autorităților publice locale cu prevederile Directivei Nitrați. Cea mai importantă componentă a proiectului este reprezentată de finanțarea investițiilor realizate de autoritățile publice locale pentru reducerea poluării cu nitrați a apelor. Începând cu anul 2017, vor fi lansate apeluri de proiecte pentru aceste investiții, care vizează finanțări pentru:

  • Infrastructură de management al gunoiului de grajd - platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd, stații de compostare şi peletizare a gunoiului de grajd, instalații de producere a biogazului;

  • Sisteme de canalizare şi epurare a apelor uzate menajere de mici dimensiuni;

  • Plantări de perdele de protecție vegetală între terenurile agricole şi cursurile de apă.

Ghidul Solicitantului pentru aceste finanțări este disponibil la adresa: goo.gl/oLwzRT şi pe pagina de internet a Ministerului Mediului, la secțiunea Programe de finanţare/Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi.

Pentru mai multe informații despre Proiectul Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți, vă rugăm să accesați:

www.inpcp-campanie.ro

www.blog.inpcp-campanie.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org